Uz power bank napunite elektronske uređaje u hodu

Praktičan dizajn opreme za mobitel

Kod odabira prijenosnog punjača za mobitel prvo što ćete vjerojatno primijetiti je njegov vanjski izgled. Pa iako lijep dizajn nikad nije na odmet, prije svega je važno obratiti pozornost na funkcionalnosti koje ima dobar prijenosni punjač za mobitel. Oni s ugrađenim kabelom za punjenje odlična su opcija bojite li se da ćete svoj kabel za punjenje zaboraviti.

Ipak, ako se integrirani kabel power banka pokida, punjač više nećete moći koristiti, a ako utor punjača ne odgovara utoru uređaja kojeg želite puniti trebat će vam dodatni adapteri. 

Stoga je bolje odabrati klasičan power bank koji umjesto integriranog kabela ima utore za klasičan USB spoj. Generalno govoreći, klasičan prijenosni punjač za mobitele ima jedan klasičan USB utor za punjenje drugih uređaja te jedan manji USB utor za napajanje, no za dodatnu pristupačnost mogu se pronaći i modeli s dva USB utora, kako biste istovremeno mogli puniti više uređaja.

Kapacitet za brže i češće punjenje

Kapacitet prijenosnog punjača za mobitel uvjerljivo je najbitnija stvar na koju morate paziti kod kupnje. Mjeri se u mAh i odnosi se na količinu energije koju on može skladištiti, odnosno koliko puta će prijenosni punjač za mobitel moći napuniti mobitel do kraja. Generalno pravilo je što više to bolje, iako je važno napomenuti kako veći kapacitet znači i višu cijenu. 

Ako vam je problem budžet, najbolji savjet je da pronađete model kapaciteta nešto većeg od baterije vašeg mobitela – tako ćete si osigurati da u škripcu svoj mobitel možete barem jednom napuniti od 0% do 100%. Kod modela velikih kapaciteta važno je također obratiti pozornost i na to kako se on puni, dolazi li sa zasebnim punjačem ili ne i koliko mu treba da se napuni do kraja.

Slični postovi: