Auto kozmetika za održavanje ljepote auta

Održavanje lijepog izgleda unutrašnjosti i vanjskog dijela automobila veoma je važno mnogim ljubiteljima limenih ljubimaca. Osim čišćenja mrlja koje nastaju tijekom korištenja automobila, važno je također i održavanje svih površina u i izvan automobila, kako bi one što je duže moguće izgledale sjajno, čisto i uglancano, kao što su bile kada su bile nove. 

Auto kozmetika tu je da vam pomogne svim površinama u autu vratiti stari sjaj, bez obzira radilo se o plastici ili staklu, a uz to, pojednostavit će vam održavanje čistoće i urednosti u automobilu.

Dobra baza

Prije no što se bacite u kupnju sredstava za poliranje i njegu koji su glavni dio asortimana kada je u pitanju auto kozmetika, važno je da stvorite dobru bazu proizvoda za čišćenje uz koje ćete lakše i brže moći očistiti površine u automobilu, u pripremi za ostatak tretmana. Krpe od mikrovlakana odličan su dodatak kako za čišćenje auta iznutra tako i za apliciranje auto kozmetike nakon čišćenja. 

Njima možete čistiti i polirati sve površine u autu, bilo da se radi :

  •  plastici,
  •  staklu,
  •  metalu. 

Spužva za pranje dobar je pak izbor za vanjski dio automobila, jer ćete njima lakše odstraniti veće mrlje s automobila i istovremeno stvarati i nanositi pjenu auto šampona na vanjski dio auta. Važno je pripaziti da vaša spužva za pranje auta ipak nikada ne dođe u kontakt s pijeskom i kamenčićima kako tijekom pranja ne biste izgrebli površinu auta.

Očistite automobil izvana

Auto kozmetika pomoći će vam urediti vaš auto izvana tako da se sjaji kao da je nov. Sve što trebate je odabrati prave proizvode za svaki od dijelova automobila, koji ciljano djeluju na problem koji imate. Šamponi za pranje važan su dio auto kozmetike koji će vam pomoći stvoriti čistu bazu za daljnje uljepšavanje automobila. 

Ako auto dodatno želite zaštititi od vanjskih utjecaja, onda je šampon za pranje s voskom odlična opcija za vas. Za pranje stalaka izvana dovoljan je običan šampon, voda i malo truda, no ako su vam u vožnji prednje staklo jako zaprljale bube, sredstvo za čišćenje insekata dobro je imati pri ruci. Sredstvo za čišćenje felgi dio je auto kozmetike kojim se ne koriste mnogi, no pazite li na detalje koristit ćete se njime za stvaranje dodatnog efekta lijepog i uređenog automobila.

Održavanje guma automobila

Svijet auto kozmetike skriva mnoge proizvode koji bi običnog laika mogli iznenaditi – no kao i kozmetika za čovjeka, za svaku površinu postoji posebno dizajnirano sredstvo za čišćenje i održavanje. Gume su jedan od dijelova za koje postoji mnogo proizvoda auto kozmetike. 

Osim sredstava za čišćenje i glancanje felgi, tu u također i posebno osmišljena sredstva za pranje guma. Uz njih vaše će gume izgledati kao nove, jer ćete lakše odstraniti sve nečistoće koje se na njima nalaze. Želite li pak upotpuniti efekt, njegu možete nadopuniti auto sredstvima poput crnila za gume, uz koje će vaše gume zbilja izgledati novije, njegovanije i ljepše.

Čistoća u unutrašnjosti automobila

I čistoća unutrašnjosti bitna je kod održavanja automobila. Prije svega, unutarnju plastiku dobro je prati posebno dizajniranim sredstvima za čišćenje auto plastike, koji će osim čišćenja pomoći održati lijep i očuvan izgled iznutra. Imate li u kabini neki drugi materijal, važno je da pronađete sredstva koja će istovremeno očistiti i njegovati vaš automobil.

Postoje i neki dijelovi automobila koje s auto kozmetikom možete samo održavati, poput auto sjedala – za njih, dobro je imati dodatne zaštitne barijere kao što su auto presvlake, koje lako možete baciti u pranje u perilicu. Osim lijepog izgleda i čistoće, proizvodi auto kozmetike pomoći će vam i u tome da vaš automobil lijepo miriše. Proizvodi za korištenje u kabini često imaju miris, no ako tražite dodatne opcije, tu su uvijek osvježivači zraka za auto.

PN: Auto presvlake

Održavanje čistoće sjedala u automobilu jedna je od stvari za koje vam proizvodi mogu pomoći samo djelomično. Kemijsko čišćenje auta najviše će vam pomoći u stvaranju lijepog i urednog automobila, a za održavanje čistoće dobro je koristiti auto presvlake

Na izbor se nude mnogi materijali i uzorci, no ono što je najvažnije je da odabrane auto presvlake odgovaraju sjedalima koje imate u automobilu. Uz to, važno je odabrati što bolji materijal, kako se on tijekom vremena ne bi istrošio, ali i kako bi odabrane auto presvlake uistinu predstavljale barijeru između sjedala i prljavštine.

Slični postovi: