Maskice za mobitel

Maskice za mobitel su zaštita koja vam je potrebna!

U kratkom vremenu od kada su se pojavili na tržištu po pristupačnim cijenama za osobne korisnike, mobiteli su postali osnovna stvar koju ljudi koriste svakodnevno i to ne samo za telefoniranje što im je bila prvobitna namjena. Od stare Nokije 3310 koja je bila jedan od prvih mobitela namijenjenih osobnim korisnicima, pa do danas kada imamo mobitele koji su cijeli u ekranu, čitače otisaka prstiju i mnoge druge funkcije prošlo je nešto manje od 20 godina.

U kratkom vremenu svijet je tehnologija okrenula za 180 stupnjeva, a maskice za mobitel danas su jedan od obaveznih predmeta koje posjeduje gotovo svaki korisnik. U današnjem tekstu navesti ćemo vam prednosti korištenja maskica, te na koje još načine možete zaštititi vaš smartphone.

Maskice za mobitel

Smartphone maskice više nisu glomazne

Već prvi mobiteli na tipke, koji nisu imali ni osjetljiv ni veliki ekran, imali su maskice koje su bile namijenjene za njihovo čuvanje. Budući da su u početku takvi mobiteli bili debeli više od centimetra, sami po sebi su bili glomazni, a maskice bi ih učinile još veće. Zbog toga, maskice za mobitel tada nisu bile niti potrebne, niti popularne, a danas su postale broj jedan dodatak mobitela. Poglejdate recimo jedu za model Apple iphone 6 i odmah čete razumijeti o čemu pričam.

Maskice za mobitel

S vremenom osim samih mobitela napredovale su i maskice za mobitele koje su sve tanje i tanje, te pružaju bolju zaštitu. Upravo zbog toga što su danas mobiteli i znatno ranjiviji (ekran od ruba do ruba), maskice za mobitel su neophodna dodatna oprema za vaš mobitel.

Vrste maskica za mobitel

Postoje razne vrste maskice za mobitel, od onih preklopnih kožnih, pa sve do tankih silikonskih maskica koje amortiziraju i ublažavaju pad. U nastavku pročitajte zasebno o svakoj maskici ponešto, te koje su njene prednosti i mane.

  • Silikonske maskice za mobitel

    Silikonske maskice najpopularnija su zaštita za mobitele iz razloga što ne ugrožavaju njegov izgled, te ne otežavaju korištenje. Ovo je izuzetna prednost silikonske maske za mobitel u odnosu na neke druge oblike o kojima ćete niže pročitati. Osim toga silikon je odlična ublaživač pada jer prilikom udarca amortizira i ublažava udarac, što nije slučaj kod plastične maskice. Glavni nedostatak ove vrste maskica je što nemaju nikakvu zaštitu za ekran, te ukoliko mobitel pada s ekranom prema podu na neku izbočinu, velika je vjerojatnost da će ekran puknuti. No, ne brinite! Na kraju teksta pročitajte kako dodatno zaštititi ekran mobitela dok se nosi silikonska maskica.

  • Preklopne maskice za mobitel

    Preklopne maskice pružaju potpunu zaštitu uređaja i ne morate brinuti da će vam se u džepu izgrebati ekran, no korištenje mobitela s preklopnom maskicom dosta je zeznuto. Najgore je kod slikanja, kada je potrebno paziti da poklopac ne prekriva kameru. Osim toga u većini slučajeva kućište je neovisno o vanjskoj strani maskice od plastike, što prilikom padova u većini slučajeva rezultira pucanjem. Kod preklopnih maskica razlikujemo one od kože, plastike ili aluminija. Kožne maskice za mobitel su najpopularnije, a posebno su poznate kod starijih ljudi.

  • Futrole za mobitel

    Iako ne spadaju pod maskice, futrole su također odlična i praktična zaštita za mobitele. Ono što stvara poteškoće je konstantna potreba za vađenjem i vraćanjem mobitela u futrolu kada ga idete koristiti, no kao zaštita futrole su jedan od najboljih oblika.

Zaštita ekrana mobitela

Budući da neke plastične ili silikonske maskice za mobitel ne štite ekran uređaja, koji je ujedno i najosjetljivije mjesto uređaja, moramo spomenuti i dodatnu zaštitu za mobitele. Dodatno staklo koje se lijepi na ekran štititi će vaš zaslon od grebanja u džepu ili uništenja prilikom padova, a neće vas ometati ili vam smetati prilikom korištenja mobitela.

Staklo se jednostavno i u svega par minuta stavlja na ekran. Prvo je potrebno ekran oprati s krpicom koje se dobivaju uz staklo, te obrisati, i onda se staklo samo lijepi za ekran.

Gdje kupiti maskice za mobitel?

Online kupnja u 21. stoljeću znatno nam je olakšala život, te zbog toga što nije potrebno plaćanje prostora i radnika nerijetko nudi znatno jeftinije cijene od fizičkih prodavaonica. Putem webshopa gizzmo.si možete jednostavno izabrati iz širokog asortimana i naručiti vašu futrolu za mobitel. U svega nekoliko klikova maskica će biti naručena, te u veoma kratkom roku stiže na vašu adresu. Danas kada mobiteli koštaju nekoliko stotina eura, bilo bi glupo ne platiti još koji euro kako bi se taj mobitel zaštitilo od padova!

Znate da je potrebno prijenosni punjač samo napuniti prije korištenja. Njegove male dimenzije značit će da ga možete sa sobom ponijeti i u najmanjoj torbi ili pak džepu od sakoa ili jakne.Više o prijenosnom punjaču možete pročitati ako slijedite linku.

Slični postovi: