Kako smršaviti u kratko vrijeme: 8 top savjeta

Da bi se smršavilo, ali i održala željena težina, potrebno je napraviti nekoliko jednostavnih promjena. Višak masnih naslaga se uspješno topi prvenstveno u vašoj kuhinji. Naravno da je poželjno baviti se fizičkom aktivnošću, ali osnovna stvar je promijeniti navike za trpezom. Što više od dolje navedenih koraka budete slijedili, to će vaš rezultat biti bolji. U nastavku vam donosimo 8 top savjeta za brzo mršavljenje.

8 top savjeta za brzo mršavljenje

  • Ne smanjujte broj obroka nego smanjite količinu hrane koju pojedete za svaki obrok. Ovo je jedna od najčešćih grešaka svih koji žele smršaviti. Ništa pozitivno nećete postići ako preskočite doručak ili večeru. Čak naprotiv. Usporit ćete metabolizam i tijelo će skladištiti sve što unesete. Zbog toga morate imati 3 glavna obroka i 2 međuobroka. Naravno, to ne znači da možete jesti sve. Trebate paziti što i kada jedete. Ako imate veliki broj kilograma viška, prepolovite obroke. Za međuobroke možete pojesti neku voćku, orašasto voće ili jednostavno napraviti jedan od brojnih zdravih i sve popularnijih smoothieja. Izbor voća i povrća je jako velik, pa ne možete tražiti izgovore kako ne znate što biste smiksali.
  • Kako smršaviti u kratko vrijeme sigurno neće otkriti osobe koje u svojoj kuhinji najviše koriste fritezu i pohaju namirnice. To je najnezdraviji način spremanja jela, jer se namirnice doslovce kupaju u ulju i masti. Zbog toga je vrlo važno da modernizirate kuhinju i hranu spremate što jednostavnije. Najbolje bi bilo peći hranu na električnom roštilju bez ikakvog dodavanja masnoće (ili s vrlo malo maslinovog ulja) ili u loncu kuhati što zdravije namirnice. Bilo bi dobro kada biste potpuno izbacili govedinu i svinjetinu. Riba, puretina i piletina su uvijek dobar izbor mesa za glavno jelo, dok su riža ili bareno povrće zdrav prilog. Svježa salata uz sve to je, naravno, dobrodošla.
  • Kako biste potpuno okrenuli novi list u kulinarstvu, morate napraviti i neke drastične izmjene. Neke namirnice nikako nisu dobre za vaš trbuh, pa bi bilo poželjno da ih potpuno uklonite iz jelovnika. Neprijatelj vitke linije je masna hrana. To ne znači da trebate izbaciti samo ono što je spremano na masti. Nemojte sami sebe lagati. Trebate izbaciti sireve, pečenje, kobasice, slaninu, kolače od lisnatog tijesta i slično. Popis je dug, ali sami već možete shvatiti što sigurno ne potiče mršavljenje nego vam se lijepi na trbuh i prelijeva preko traperica.
  • Što se tiče kruha i peciva, preporučuje se jedenje što tamnijih žitarica. Ako možete, potpuno izbacite bijeli kruh. Birajte proizvode s cjelovitim zrnjem, uključite što više žitarica poput kukuruza, prosa i heljde. Rižino brašno sve više postaje popularno, pa se pokušajte naviknuti na njegov okus. Bonus savjet: pire krumpir i restani krumpir zamijenite s krumpirom pečenim u ljusci. Tako ćete značajno smanjiti broj unesenih kalorija.
  • Kako smršaviti u kratko vrijeme ako volite jela prekrivati umacima? Žao nam je, ali umaci se moraju potpuno ukloniti s trpeze. Pod umakom mislimo na sve dresinge, majonezu, tartar sos i slično. Ovo pravilo važi i ako kuhate rižu za ručak. Spremite ju samu, bez dodatnih masnoća. Iako vjerojatno mislite kako vam jedna žlica slasnog umaka može samo pomoći da poboljšate okus jela, budite sigurni da ste unijeli ogromnu količinu šećera, masti i aditiva. Stoga budite oprezni sa spremanjem jednostavnih jela. Na njihov okus ćete se vremenom naviknuti.
  • Pijte što više tekućine. Pri tom mislimo na vodu, čajeve i prirodno cijeđene sokove. Eksperimentirajte s voćem i povrćem. Isprobajte sok od rajčice. Kupite si sokovnik i pronađite svoj omiljeni okus ili kombinaciju okusa. Ono što vaš organizam sigurno ne treba su kofeinski i zaslađeni napici. Izbjegavajte ih u širokom luku jer su prepuni šećera.
  • Fizički se aktivirajte. Bez znoja nema rezultata i to sigurno znate bez da vam mi to govorimo. Ako nemate vremena za trening, trudite se da što više hodate. Lift zamijenite stubama i idite pješke na posao ili na druženje s prijateljima. Ako pak imate sat vremena dnevno da izdvojite samo za sebe, idite na fitness, u teretanu ili vozite bicikl. Vaše tijelo će vam biti zahvalno za svaki fizički napor.
  • Izbacite hranu iz misli tj. nemojte jesti iz dosade. Jedite samo kada ste gladni. Bilo bi dobro da napravite raspored obroka i da se toga pridržavate svaki dan. Tada će i vaš organizam pravilno raditi i neće biti promjena u brzini metabolizma. Također je vrlo važno da ne liježete nakon jela. Pa ni tih 5 minuta koji se zasigurno uvijek produlje. Ispunite svoje vrijeme drugačije i ne dozvolite da vam hrana diktira ponašanje. Ako ne možete bez hrane uz film ili omiljenu seriju, morate ozbiljno promijeniti stav. Nitko od nas ne živi da bi jeo, nego svi jedemo da bismo živjeli. Imajte to uvijek na umu!

Kako smršaviti u kratko vrijeme ako uvijek uz sebe imate neki slatkiš u slučaju da vam padne šećer? Ako niste dijabetičar, svi drugi izgovori su suvišni. Prestanite se lagati i polako počnite uvoditi promjene u svoju prehranu. Ubrzo vam to neće biti teško, pogotovo kad počnete primjećivati pozitivne promjene na svom tijelu.

Znate da omega 3 masne kiseline odstranjuju stres i depresiju? Pročitajte više u tom članku.

Slični postovi: