Rasvjeta nam daje energiju, snagu i sigurnost

Dali ste se ikad zamislili, kako bi izgledao naš život, ako oko nas na svakom koraku ne bi bila neka rasvjeta? Zamislite hodanje po ulicama u večernjim satima – na nebu Mjesec, ako nebo nije oblačno i to vam je sva svjetlost, koju bi imali – kako bi se osjećali? Naravno, da ne najbolje!rasvjetaPa zamislite situaciju, kao što je bila prije kakvih sto godina, kada je u svakom domu bila samo kakva svijeća, koju je upotrebljavala cijela obitelj – nije bilo svjetla u svakoj sobi, a kad je pao mrak, bilo je vrijeme za spavanje! Što mislite, kako bi živjeli, da i danas imamo takve uvijete?

Prvi problem bio bi obrazovanje

Jedan od jako velikih problema, na kojeg bi mladi ljudi sigurno jako brzo naletjeli, ako ne bi imeli rasvjetu na raspolaganju, je sigurno učenje – puno mladeži danas uči u večernjim satima, ali ako nad njima ne bi gorjela neka žarulja, to bi sigurno bio problem. Kako bi se radile domače zadače u zadnji tren? Kako bi se čitale sve one knjige, koje se moraju poznavati sljedeći dan u školi? Sve tu to problemi, koje danas rješava rasvjeta na našim stijenama, stropovima ili čak na stolovima naših školaraca!

Rasvjeta na cesti i oko kuće je bitna

Naravno, nije jedini problem samo kod učenja – zamislite si, kako bi izgledale sve naše ulice, ako na njima ne bi bilo neke noćne rasvjete. Vjerojatno bi kriminalci na veliko sve to iskorišćali, pa bi sa velikom lakoćom krali stvari iz naših automobila, a naravno, mnogi od njih bi došli i u naše domove. Baš zbog te sigurnosti jako je važno, da i oko vaše kuće svijetli neka rasvjeta, jer ćete na takav način jako brzo vidjeti, ako se neka nepoznata osoba kreće u vašoj blizini. A što onda, ako vas nema doma? Predlažemo, da ipak ostavite kakvo svjetlo negdje oko kuće upaljeno, jer ćete na takav način kriminalcima dati neki tajni znak, da ipak razmišljate o njima, a pored toga, će ih i vaši susjedi lakše primijetiti, ako će se netko nalaziti na vašem dvorištu. Pa eto, kao što vidite, rasvjeta je jako bitna, ako ne drugačije i iz sigurnosnih svrha!

Prečitajte koje su mogučnosti upotrebe LED žarulja.

Slični postovi: