SEO optimizacija za veči broj posjetitelja

Bolje rangiranje na internetskim tražilicama

Google je svakako jedna od najpoznatijih internetskih tražilica i redovito ga koriste milijuni ljudi diljem svijeta. Mnogi će u potragu za bilo čime na internetu krenuti upravo utipkavajući u njega ono što ih zanima. Zbog toga se SEO optimizacija temelji upravo na pozicioniranju na Google tražilici.

Naime, statistike pokazuju da veliki broj korisnika pri pretrazi bilo čega putem Google tražilici, uglavnom gleda samo rezultate prve i druge stranice, a svake sljedeće sve manje i manje.

SEO optimizacija
Ključna riječ je vrlo bitna kod SEO optimizacije

To znači da ako netko u Google tražilicu upiše npr. „voće i povrće“, zanimat će ga uglavnom rezultati tih prvih nekoliko stranica. Upravo zbog toga je cilj SEO optimiziranja za Google učiniti ih vidljivim na tom mjestu.

Općenito o optimizaciji za tražilice

SEO je kratica on engleskog naziva Search engine optimization. Kao što i sam naziv govori, riječ je o optimizaciji za internetske tražilice. U počecima interneta to nije bilo toliko važno jer nije bilo toliko web stranica. Danas je izrada web stranica postao vrlo unosan posao i postoje brojne tvrtke koje se time bave, a isto tako ima i puno onih koji ih postavljaju na internet.

Video: Što je SEO optimizacija

No, baš zbog te velike konkurencije, danas je bez dobre reklame i optimizacije teško pronaći put do potencijalnih kupaca. Zato se danas sve više tvrtki i pojedinaca odlučilo ponuditi svoje znanje vezano uz algoritme koje koristi Google tražilica te na razne načine omogućiti svojim klijentima bolje pozicioniranje na tražilici.

Dugotrajan posao za rangiranje web stranice 

Rangiranje internetske trgovine korištenjem SEO marketinga nije nimalo jednostavan proces. A osim toga, morate ga promatrati kao dugotrajan proces. Jednostavno, ako se odlučite platiti nekoj tvrtki da za vas radi tu uslugu, ne očekujte da će oni to uspjeti napraviti u nekoliko dana ili kroz mjesec ili dva. Naravno, trajanje korištenja usluge SEO optimizacije do zadovoljavajućih rezultata varira te ovisi o puno čimbenika, a najviše o:

  • Tematici web stranice
  • Kvaliteti 
  • Željenim ključnim riječima za koje se želi rangirati

Naravno, imate li neku web stranicu koja ima veliku konkurenciju, teško će je biti rangirati u kratkom vremenu. No, s druge strane, imate li neki opskurniju, koja nema veliku konkurenciju, posao će biti ipak nešto lakši. 

Slični postovi: