hosting internetskih stranica

Ugovorite web hosting putem brojnih tvrtki

Kada napravite svoje web stranice, bilo da ih napravite samostalno ili vam ih netko drugi napravi, potrebno je da ih negdje smjestite kako bi one stalno bile dostupne na internetu. Za to se koristi usluga web hostinga, odnosno usluga njihovog smještaja na neki server. Dostupne su razne opcije, od zakupa cijelog servera pa do smještaja na jednom dijelu servera.

U svakom slučaju, zbog velikog izbora raznih mogućnosti, svatko će lako pronaći ono što mu najviše odgovara. A sve možete ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki koje su danas dostupne na tržištu. 

Koje vrste hostinga internetskih stranica se nude

Bez obzira koje se informatičkoj tvrtki koja nudi takve usluge obratite, uglavnom ćete moći odabrati nešto od sljedećih vrsta web hostinga:

 • Dijeljeni
 • Reseller
 • VPS
 • Zakup servera
različite vrste web hostinga
Informatički tvrtki koja nudi takve usluge, se obratite i ćete moći odabrati nešto od sljedećih vrsta web hostinga.

Dijeljeni web hosting je najjeftiniji i ne pruža toliko napredne opcije kao ostali. Njegovim ugovaranjem dobivate mjesto na nekom serveru koji se tako dijeli na puno korisnika. To može dovesti do određenog usporavanja servera, što se može loše odraziti na vaše web stranice.  

Reseller web hosting je nešto potpuno drugačije i on omogućuje da svoj dio servera ponudite drugima, odnosno da „iznajmite“ svoj dio prostora na serveru. Ovo je odlično za one koji rade web stranice i žele klijentima dati potpunu uslugu, odnosno gotove web stranice uz hosting internetskih stranica.

Čitajte i sljedeći članak: Kloniranje diska je odlično rješenje za brzu replikaciju podataka

Kloniranje diska je tako postalo gotovo obvezno za sve oni koji traže dodatnu sigurnost i zaštitu svojih podataka. Ono omogućava preciznu i brzu replikaciju sadržaja s jednog diska na drugi. Time se osigurava sigurnost podataka i olakšava postupak oporavka ili nadogradnje postojećih sustava.

Virtualni privatni server

Virtualni privatni server (Virtual Private Server) je kratica za VPS web hosting. Riječ je o vrlo naprednoj vrsti smještaja web stranica i danas je to jedan od najčešćih izbora mnogih. Omogućuje da dobijete svoj prostor na nekom serveru, ali u ovom slučaju je to virtualno mjesto. To ima brojne prednosti, a između ostalog:

 • Ostali korisnici tog servera nemaju nikakav utjecaj na vas
 • Možete prilagođavati taj svoj virtualni dio kako želite (instalirati određene programe, raditi razne prilagodbe i sl.)
 • Imate mogućnost korištenja raznih sučelja za administraciju, kao što je cPanel sučelje
VPS hosting internetskih stranica
VPS hosting internetskih stranica je vrlo napredna vrsta smještaja web stranica i danas je to jedan od najčešćih izbora mnogih.

Zbog svih ovih prednosti, sve se više korisnika odlučuje upravo za ovo rješenje jer nudi jako puno pogodnosti. 

Zakup cijelog servera za najzahtjevnije

Za sve one koji traže najbolje moguće rješenje, nudi se zakup cijelog servera. Kao što se da zaključiti, u ovom slučaju ćete dobiti cijeli server samo na vaše korištenje. To znači da nitko neće utjecati na vaš rad i njegove performanse. Također, u ovom slučaju ćete kod nekih tvrtki moći čak pri ugovaranju birati i određene hardverske komponente tog servera, ako trebate nešto specifično. 

najbolji web hosting
Zakup cijelog servera je pravi izbor za vas, ako tražite najbolje moguće rješenje web hostinga. Dobiti ćete cijeli server samo na vaše korištenje.

Osim toga, imajte na umu da je za podešavanje i korištenje ovakvog naprednog rješenja potrebno i napredno informatičko znanje. Ako mislite da to ne biste mogli sami napraviti, onda je najbolje da s nekim dogovorite i takve usluge postavljanja i kasnijeg održavanja servera, kako biste bili sigurni da će sve biti napravljeno kako treba.

I hrvatski hosting web stranica je vrlo popularan

Kao i kada je riječ o raznim drugim uslugama, uvijek imate mogućnost da se odlučite za neko domaće rješenje, od domaćih tvrtki ili za rješenja nekih stranih tvrtki. Ipak, hrvatski hosting web stranica je sve bolji i bolji pa mnogi niti nemaju potrebe tražiti neka druga rješenja. Naime, hrvatski internetski hosting nude sve vrste kao i što nude strane tvrtke, ali ima i još neke prednosti, a kao glavne se mogu izdvojiti:

 • Hrvatski jezik pri korištenju
 • Lokacija servera

Hrvatski jezik pri ugovaranju će mnogima biti presudan faktor da se odluče na hrvatski hosting jer će sve brzo obaviti na jeziku koje najbolje razumiju. Osim toga, ako je lokacija servera u Hrvatskoj, to će biti odlična opcija za one koji se planiraju predstaviti najviše hrvatskom tržištu jer tako mogu biti sigurni da će se web stranice najbrže otvarati korisnicima iz Hrvatske. A danas je brzina mnogima vrlo bitan čimbenik.

Jednostavnost cPanel sučelja za administraciju

Sučelje cPanel je jedno od najpopularnijih sučelja za upravljanje i administraciju vašeg mjesta na serveru. Omogućuje sve značajke koje bi vam mogle zatrebati, kao što su:

 • Podešavanje svih potrebnih postavki
 • Preuzimanje datoteka na server
 • Slanje datoteka na računalo
 • Upravljanje e-mail adresama
 • Upravljanje poddomenama itd.
Video: Što je cPanel sučelje?

Ono po čemu se internetsko cPanel sučelje ističe je jednostavnost korištenja zahvaljujući grafičkim elementima pa se mnogim korisnicima lako priviknuti na rad. Svi koji su navikli na rad u Windows programima ne bi trebali imati problema s korištenjem. Sučelje cPanel nudi sve na jednom mjestu i danas ga za administraciju web mjesta koristi jako veliki broj ljudi.

Slični postovi: