automobilski brisači

Automobilski brisači štite od raznih nepogoda

Automobili se sastoje od brojnih manjih i većih dijelova i sustava. Svaki taj dio na autu, kao i svaki sustav imaju svoju određenu funkciju, a svi zajedno funkcioniraju kako bi vozilo bilo prije svega sigurno, ali i udobno za vožnju. Razmišljate li o nekim manjim dijelovima, možda vam na pamet padnu i brisači za stakla automobila. Iako se možda čine kao nešto zanemarivo, oni su itekako važni za sigurnost vozača, ali i svih ostalih putnika.

Čiste stakla auta od raznih vremenskih nepogoda, najčešće kiše, ali ujedno će uspješno otkloniti i razne druge nečistoće koje se mogu pojaviti na staklu, primjerice razne insekte koji se zalijepe.

Kako rade automobilski brisači

Automobilski brisači sastoje se od tri glavna dijela:

  • Pokretnih dijelova koji se pomiču po staklu
  • Motora koji pokreće te pokretne dijelove
  • Traka na pokretnim dijelovima koje čiste staklo
Automobilski brisači čiste stakla auta
Stakla automobila uvijek moraju biti čista. Automobilski brisači čiste stakla auta od raznih vremenskih nepogoda i nečistoće koje se pojaviju na staklu.

Trake koje su zaslužne za brisanje stakla mogu biti od gume, ali i od silikona. Ako se odlučite za one jeftinije varijante, tada ćete vjerojatno kupiti gumene trake, dok su silikonske nešto skuplje, ali su s druge strane izdržljivije pa će biti i dugotrajnije. Brisači za stakla automobila se najčešće pale i gase pomoću ručice koja se nalazi uz upravljač automobila.

Različite vrste brisača za staklo automobila

U trgovinama s opremom za automobile se danas može pronaći nekoliko vrsta brisača za stakla automobila, a glavne razlike među njima su u trakama koje kližu po površini stakla.

Brisači vjetrobrana u akciji. Osim što je važno da vam brisači dobro rade, važno je i održavati stakla auta čistima što je više moguće. U te svrhe se koriste automobilske tekućine za pranje stakla.

Kao što je već spomenuto, oni jeftiniji modeli imaju te trake od gume, dok oni nešto bolji imaju te trake od silikona.

Slični postovi: