Koji je najpovoljniji web hosting izabrati u Hrvatskoj

Web stranice i njihova izrada, do prije nekoliko godina bile su nezamislive običnim ljudi, no danas se stvari mijenjaju i osim što je tehnologija dostupnija svima, ona je svima dala znanje sada sami mogu izraditi svoju web stranicu. U svega par upisanih riječi u Google, danas možete naučiti i saznati što god želite. Za one koji još uvijek ne znaju, web hosting je ništa drugo, nego server na kojem se nalaze svi podatci, tj. cijela vaša web stranica.

Tom istom serveru pristupate preko linka, tj. domene, a o svemu tome ćete moći pročitati u daljnjem tekstu. U današnjem tekstu pokušat ćemo vam prvo objasniti pojmove koji su neophodni za izradu web stranice, a to su domena i server na kojem se vaša stranica nalazi, a nakon toga i reći poneki jeftini hosting, te izdvojiti najjeftiniji hosting u Hrvatskoj.

Što je internet domena i čemu ona služi?

Prije nego što objasnimo sam pojam web hosting Hrvatska (prečitati možete i šta je to zapravo VPS hosting), ukoliko do sada još ne znate što znači, moramo objasniti domenu koja je link između korisnika i servera web stranice. Kako biste lakše shvatili pojam domene, pokušat ćemo sve objasniti na pojmovima nebodera i adrese. Uzmimo za primjer da je server neboder, a onaj koji nikada nije pristupio njemu mora znati njegovu adresu.

Upravo adresa predstavlja domenu i ona služi samo da korisnik dođe do vašeg servera, od kojeg dalje prima podatke i prikazuje mu se web stranica. Najpovoljniji hrvatski hosting možemo izdvojiti, no kod kupnje domena nema razlika, te svaka domena registrirana u bilo kojoj firmi je jednaka.

Slični postovi: