Hrvatski hosting

Hrvatski hosting nudi neke prednosti u odnosu na strane

Za one koji još ne znaju kako se radi neka internet stranica, prvo ćemo objasniti pojmove internet domene i web hostinga, koji su dva pojma koja jednostavno morate znati. Internet domena je poveznica koja vodi između korisnika do web hostinga (tj. web stranice), a web hosting je server na kojem se nalaze svi podatci web stranice. U nastavku teksta detaljnije saznajte o tome što je web hosting i na što obraćati pažnju prilikom kupnje, te zbog čega je hrvatski hosting bolja opcija od stranih

Što su internet domena i web hosting?

U uvodu smo ukratko napisali o ova dva pojma, no što su zapravo domena i hosting? Ova dva pojma objasniti ćemo na primjeru, kako bi i potpuni laici lakše shvatili o čemu se ovdje radi. Zamislite da je web hosting kuća od vašeg prijatelja, a internet domena adresa njegove kuće. Kako biste ga posjetili on vam mora dati adresu, te vi na taj način posjetite njegovu kuću. Na internetu je dovoljno da vam netko pošalje domenu, koju vi upišete, posjetite i tada pristupate web hosting serveru koji vam šalje podatke i prikazuje web stranicu.

Kako odabrati pravi web hosting?

Ovisno o tome što planirate imati na vašoj web stranici, birate i hrvatski hosting prema vašim potrebama. Ukoliko planirate na web stranici najviše imati teksta, a svega drugog (slika, videa…) manje, te je tekst temeljni sadržaj tada vam je dovoljan najmanji hosting paket. Kada web stranica počne primati veći broj korisnika, tada ćete lako prebaciti web hosting paket na neki skuplji. Postoje razni hosting paketi, a ukoliko ste u dilemi i ne znate koji biste odabrali, tada slobodno možete bili kojem hosting provajderu poslati mail s vašim planom u kratkim crticama i on će vam pomoći oko odabiru vašeg hosting paketa.

Hrvatski hosting

Prednosti hrvatskog hostinga u odnosu na strane

Hrvatski hosting u odnosu na strane nudi prednosti, a glavna prednost je komunikacija na hrvatskom jeziku, te lokacija servera u Hrvatskoj. Upravo to je glavna prednost zbog kojeg biste se trebali odlučiti na hrvatski hosting ukoliko pokrećete stranicu na hrvatskom jeziku, zbog bržeg učitavanja stranice vašim korisnicima.

Slični postovi: