hosting web stranice

Odaberite najbolji hosting internetskih stranica

Kako biste na internet mogli postaviti svoje web stranice, morate imati ugovorene određene usluge. Prije svega, morate imati domenu s kojom ćete ih povezati. Za to vam je potrebna usluga registracije domene, a to će vam omogućiti da svoje web stranice povežete s nekom domenom. To znači da kada netko upiše u svoj web preglednik adresu vaše web stranice, ona će mu se i otvoriti. Naravno, ako su dostupne na internetu.

Kako bi bile stalno dostupne na internetu, morate ih negdje i postaviti, a za to vam je potrebna zasebna usluga, odnosno hosting internetskih stranica. Njega možete ugovoriti većinom i putem iste tvrtke kod koje ste napravili registraciju domene.

Uz hosting web stranice do velikog broja posjetitelja

Kao što je već ranije navedeno, hosting web stranice vam je potreban kako biste svoju web stranicu postavili na neko mjesto koje će stalno biti dostupno potencijalnim posjetiteljima. Za to se koristi neki server, a možete ili ugovoriti zakup cijelog jednog servera ili možete ugovoriti zakup samo jednog dijela servera, pa tako možete ugovoriti:

  • Dijeljeni hosting
  • VPS hosting

Zakup cijelog servera je najbolje moguće rješenje, no za neke manje web stranice nije potrebno, već će se biti dovoljno odlučiti za neki od drugih, jeftinijih rješenja. U svakom slučaju, odlučite li se za zakup cijelog servera, morate biti svjesni da ga morate dobro podesiti, kako bi sve ispravno radilo. Ako to ne znate napraviti sami, najbolje je da taj posao predate nekome tko se time bavi.

Dijeljeni hosting internetskih stranica

Najjeftinije rješenje je dijeljeni hosting internetskih stranica. Ova vrsta će vam omogućiti da dobijete svoje mjesto na nekom serveru koji se dijeli na puno korisnika, odnosno svaki korisnik će dobiti jedno takvo mjesto. Kao jedan od nedostataka ove vrste je upravo u tome što korištenje jako velikog broja korisnika može dovesti do zagušenja servera, pa ujedno i vi možete imati problem zbog toga. Osim toga, nemate neke mogućnosti za prilagodbu tog svog dijela na serveru, što nekima može predstavljati problem.

Dijeljeni hosting internetskih stranica da dobijete svoje mjesto na nekom serveru
Dijeljeni hosting internetskih stranica će vam omogućiti da dobijete svoje mjesto na nekom serveru koji se dijeli na puno korisnika, odnosno svaki korisnik će dobiti jedno takvo mjesto.

Ipak, za one koji na internet planiraju postaviti neke osobne web stranice i koji nisu zahtjevni korisnici, dijeljeni web hosting može biti odlično rješenje.

Optimalno rješenje za smještaj web stranica

Svi oni koji traže neko optimalno rješenje koje se tiče odlične usluge i prihvatljive cijene, za hosting web stranice mogu izabrati VPS, odnosno virtualni privatni server (Virtual Private Server). Ovo rješenje je na određeni način slično ranije navedenom dijeljenom hostingu, no ima brojne prednosti. Kao glavne mogu se izdvojiti sljedeće:

  • Dobivate svoje vlastito virtualno mjesto na nekom serveru
  • Ostali korisnici i njihovo korištenje servera ne utječe na vas
  • Možete raditi određene prilagodbe i mijenjati različite postavke na tom svom dijelu servera
Objašnjenje hostinga internetnih stranica: oblak, dijeljeni, VPS i namjenski. Koja je razlika?

Kako biste sve mogli jednostavnije odraditi, možete koristiti cPanel sučelje za upravljanje. Neke tvrtke će vam ga odmah dati, a ako to nije slučaj, pokušajte ga zatražiti jer ćete tako puno brže i lakše obaviti brojne radnje. 

Ugovorite informatičke usluge na jednom mjestu

Hosting web stranice, kao i razne druge informatičke usluge mogu se ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki, bilo da je riječ o onim domaćim ili onim stranim. Bez obzira za koju se odlučite, dobit ćete istu razinu kvalitete usluge. Hrvatski hosting internetskih stranica je danas itekako napredovao i nimalo ne zaostaje za istom vrstom usluge koje nude strane informatičke tvrtke.

Hosting web stranice može se ugovoriti
Hosting web stranice može se ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki. Bez obzira za koju se odlučite, dobit ćete istu razinu kvalitete usluge.

Želite li ipak nešto i uštedjeti, pokušajte sve potrebne usluge ugovoriti putem iste informatičke tvrtke. Tako ćete zbog toga često dobiti i neki popust, a to će imati još jednu prednost. Kada budete trebali neku pomoć oko neke od ugovorenih usluga, morat ćete se uvijek obratiti samo jednoj tvrtki i na taj način ćete lakše sve saznati.

cPanel sučelje za brzu i jednostavnu administraciju

Za upravljanje paketom hostinga, najbolje je koristiti neko sučelje. Iako postoje različita, mnogima se najbolje pokazalo cPanel sučelje za administraciju hostinga jer nudi jako puno mogućnosti, a ujedno sve nudi u obliku grafičkog prikaza. Tako ćete uz cPanel sučelje jednostavno poslati sve potrebne datoteke na server, a isto tako i preuzimati sve datoteke sa servera. Jednostavno ćete namjestiti sve potrebne postavke koje se tiču prikaza web stranice, domene i poddomene, e-mailova i ostalog.

cPanel sučelje za administraciju
Uz cPanel sučelje jednostavno je poslati sve potrebne datoteke na server, a isto tako i preuzimati sve datoteke sa servera.

Uglavnom, cPanel sučelje je danas sinonim kako jedno sučelje za administraciju treba izgledati. Prepuno je brojnim opcijama, ali je sve jednostavno kategorizirano i pravo je zadovoljstvo koristiti ovo sučelje.

Slični postovi: