Raznolikost motorističke opreme

Nakon kupnje motora, sljedeći korak je kupnja motorističke opreme. Bilo da motociklist vozi motor zbog adrenalina, koristi ga za duga putovanja u druge države, ili za svakodnevnu vožnju užurbanim gradskim ulicama, motoristička oprema neophodan je dio iskustva svakog motociklista. Ona štiti motociklista od vremeskih prilika i neprilika, poput jakog sunca, kiše ili vjetra, ali i od povreda ako dođe do prometne nesreće ili pada.

Ponuda je danas veća no ikad i nije teško pronaći baš onakvu opremu kakvu motociklist želi, radilo se o dizajnu ili razini sigurnosti. Svakom motociklistu trebat će kvalitetna kaciga, motoristička odjeća otporna na elemente te dodatni kovčeg za njihov motocikl.

Kacige

Kaciga je prema mnogima najbitniji dio kada je u pitanju motoristička oprema. Postoji mnogo modela kaciga i motociklist će morati uzeti u obzir brojne faktore pri odabiru. Za početak, veličina i kubikaža motocikla te tereni kojima će se motocikl najviše voziti uvelike će utjecati na izbor kacige. Kako bi nošenje kacige tijekom vožnje bilo udobno i funkcionalno, treba pripaziti na veličinu, kako ne bi bila ni premala, ni prevelika i poželjno je da se pri nošenju pripije uz glavu, ali bez osjećaja stiskanja ili neugode nakon dužeg nošenja.

Za skutere i manje motocikle preporučuju se one koje nemaju zaštitu za bradu; takozvane “otvorene kacige”. Za veće, brže motocikle veće kubikaže, kaciga treba biti zatvorena, sa zaštitom za bradu i vizirom. Takve imaju najveći stupanj zaštite, izrazito su aerodinamične te bi trebale biti udobne tijekom dugih vožnji.

Motoristička odjeća

Motoristička odjeća većinom je izrađena od kože ili čvrstog kevlara ili najlona. Ona je dio motorističke opreme koji je također izrazito bitan za sigurnost motociklista. Motoristička odjeća većinom ima ugrađenu dodatnu zaštitu koja štiti djelove tijela koji su najranjiviji pri padovima, poput laktova, koljena i kralježnice, a može i spasiti život motociklistu u slučaju nesreće.

Pri izboru treba obratiti pozornost na kvalitetu izrade, materijal i veličinu. Bitno je da odjeća dobro pristaje, ne smeta u vožnji i pruža udobnost. Motoristička odjeća izrađena od kože izgleda atraktivno, ali se najbrže troši. Prije svake sezone motora, treba provjeriti u kakvom je stanju i ne okljevati pri kupnji novih komada, ako je potrebno zamjeniti staru ili potrošenu odjeću.

 

Dodatna moto oprema

Još neki dijelovi motorističke opreme su i motorističke rukavice, čizme, pojas za bubrege i pododjeća. Pojas za bubrege i pododjeća vrlo su bitan dio za očuvanje zdravlja motociklista. Prilikom vožnje, on može postići vrlo veliku brzinu, pri čemu je izložen snažnom vjetru i hladnoći, ako vozi motocikl u hladnijim mjesecima godine.

Pododjeća se brine da je motociklist zaštićen od elemenata hladnoće i da je vožnja udobnija. Motorističke rukavice štite od hladnoće i ozljeda, a čizme moraju biti udobne, stabilne i tople, kako bi vožnja u njima bila udobna. U slučaju kiše, motociklist se, osim vodootpornom odjećom, može dodatno zaštititi i navlakama za rukavice i čize, kako ga voda ne bi ometala prilikom vožnje.

Kovčeg za motor

Ovisno o potrebama motociklista, još jedan dio motorističke opreme u koji je dobro investirati je i kovčeg za motor. Za manje motocikle, koji se uglavnom koriste za gradsku vožnju, dovoljan je manji kovčeg na stražnom djelu motocikla, u koji se mogu staviti osobni predmeti ili namirnice, ako je to potrebno. Za prelaženje dužih relacija, bit će potreban i veći kovčeg, u koji će se moći spremiti sve što je potrebno za duže putovanje.

Kovčeg  za motor bi također trebao biti aerodinamičan i nenametljiv u vožnji, kao da je oduvijek bio dio motocikla koji nema nikakvog utjecaja na kvalitetu vožnje. Zahvaljujući velikom izboru na tržištu, svatko može pronaći savršeni model za svoj motocikl.

Veliki izbor u internetskim trgovinama

Sve više ljubitelja motora svoje omiljene komade moto opreme, dodataka za motor i sebe traže putem Interneta. Danas tako postoji mnoštvo trgovina s motorističkom opremom u kojima možete pronaći sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Jedna od njih je i Yogi.si, već odavno poznato među onima koji vole vožnju na dva kotača.

Svi dijelovi za motor koji bi vam mogli zatrebati, poput akumulatora, filtera, ulja i ostalog pa do opreme za vozače motora, poput kaciga, jakni, čizmi i sve ostalog, dostupni su na jednom mjestu. A sve to po povoljnim cijenama i uz brzu dostavu, čini Yogi.si prvim izborom pri svakoj sljedećoj kupnji.

Slični postovi: