Radna odjeća

Radna odjeća za udobnu i sigurnu radnu okolinu

Radna odjeća koja će udovoljiti zahtjevnim kriterijima procesa u proizvodnji, održavanju ili uslugama mora biti vrhunske kvalitete i visokog nivoa pouzdanosti jer je namijenjena dugotrajnom korištenju u posebnim uvjetima. Upravo su uvjeti rada ono o čemu ovisi radna odjeća pa je važno da je prilagođena potrebama njenih korisnika i da služi svojoj osnovnoj svrsi – zaštiti.

Na današnjem tržištu se može nabaviti široki spektar radne odjeće različitih proizvođača i različite kvalitete. Neke vrste radne odjeće koje su nižeg cjenovnog ranga ne udovoljavaju posebnim kriterijima kojima bi trebali pa se ne mogu nazvati zaštitnom radnom odjećom, već samo radnom odjećom.

Mojih 5 najboljih radnih hlača

Za održavanje visokih standarda poslovanja ipak je potrebno uložiti u kvalitetniju zaštitnu radnu odjeću. Takvu odjeću prvenstveno krase pouzdanost i izdržljivost, a veliki plus je i njena trajnost što u krajnjem slučaju većinom donosi uštedu jer se takva radna odjeća nosi duži vremenski period.

Nemojte birati samo po izgledu

Radna odjeća, zaštitna radna odjeća i sva ostala zaštitna oprema koja se koristi tijekom radnog procesa namijenjena zaštiti tijela od raznih opasnosti te zaštiti radnog procesa od kontaminacije. Takva odjeća uključuje:

  • hlače
  • radne jakne 
  • radna odijela
  • a od obuće su vrlo važne radne cipele
Radne cipele
Radne cipele za sigurnost pri radu

U mnogim djelatnostima bitan dio radne odjeće su i radne rukavice i kape te druga zaštitna odjeća. Ispravan odabir odjeće važan je za svaku djelatnost jer radna odjeća mora biti funkcionalna, udobna za nošenje, zdravstveno prihvatljiva i izrađena od prikladnih materijala dobre kvalitete.

Slični postovi: