Blok motora automobila

Blok motora kao njegov najveći dio

Blok motora se često naziva i blok cilindra zašto što je ispunjen velikim rupama u koje se smještaju cilindri. Što ih ima više, to je ujedno i veći blok motora automobila, a to znači i da je automobil jači, tj. da motor ima više konjskih snaga. 

Ono što je još uočljivo na prvi pogled su i razni kanali i kroz njih prolazi rashladna tekućina i ulje. Također, automobilski blok motora je montiran na karter koji je zapravo jedna ploča koja se koristi kao spremnik za ulje koje podmazuje motor. Vrlo je bitno da to podmazivanje radi besprijekorno jer kad bi ono zakazalo, došlo bi do habanja dijelova motora. A to bi moglo izazvati veliki kvar koji biste svakako željeli izbjeći.

Lijevanje bloka motora

Blok motora koji se nalazi u današnjim automobilima se izrađuje u ljevaonici. Postupak je zapravo vrlo jednostavan. Lijeva se u nekom od kalupa, a postoje različiti kalupi, ovisno za koji model automobila se izrađuje. Iako postoji više različitih metoda, najčešće se koristi pješčani lijev.

Blok motora
Blok motora automobila automobila

To znači da se za izradu koristi više različitih pješčanih kalupa. Nakon te metode, svi otvori i kanali u bloku motora izrađeni su od mješavine pijeska, gline i vode. Iako na prvu možda vam to ne djeluje čvrsto, velika je vjerojatnost da nećete imati nikakvih problema s ovim dijelom motora.

Dijelovi motora koji se pričvršćuju na njegov temeljni dio

Već smo ranije spomenuli koji je temeljni dio na kojeg se sve pričvršćuje, a sad je vrijeme i da se navedu koji su to dijelovi motora auta koji se pričvršćuju:

Slični postovi: