Predstavite se pomoću carnet domene

Do prije nekoliko godina, tvrtke su se uglavnom reklamirale putem raznih tiskanih medija, radija i televizije. Danas se tvrtke također reklamiraju na taj način, no tome je dodano i internetsko oglašavanje te predstavljanje tvrtke putem internetskih stranica. Brojna novija istraživanja potvrđuju činjenicu da se ljudi danas o nekoj tvrtci uglavnom informiraju putem njihovih osobnih internetskih stranica. Tako da su osobne stranice danas postale gotovo neizostavne za tvrtke. A mnoge domaće tvrtke koriste carnet domene kako bi se predstavile svojim potencijalnim korisnicima ili kupcima.

Porijeklo naziva carnet domene

Carnet domene zapravo nisu ništa drugo nego hrvatske nacionalne domene. Naime, svaka država posjeduju jednu nacionalnu domenu koju mogu registrirati privatne i pravne osobe, većinom po određenim pravilima. Hrvatska nacionalna domena tako ima oznaku hr. Ono što je također karakteristično za nacionalne domene je i to što je u svakoj državi određena organizacija zadužena za njihovo upravljanje. A u Hrvatskoj je čast upravljanja nacionalnom domenom dodijeljena Carnetu.

Carnet je Hrvatska akademska i istraživačka mreža koja svojim korisnicima nudi brojne pogodnosti, a između ostalog je i glavna po pitanju registracija nacionalnih domena. A mnogi tako povezuju nacionalne domene i Carnet pa ih često nazivaju carnet domene.

Dvije vrste carnet domena

Carnet domene su dostupne u svojoj besplatnoj i naplatnoj verziji. I jedna i druga verzija dostupne su fizičkim i pravnim osobama, ali prilikom odabira imena se mora pridržavati posebnih pravila koja je odredio Carnet. A osim pridržavanja pravila, za uspješnu registraciju carnet domene potrebno je da je ispunjen glavni uvjet, a to je da je naziv slobodan, odnosno da ga već netko prije vas nije registrirao. Ne mogu postojati dvije iste carnet domene, stoga dobro pripazite na tu činjenicu.

Ukoliko otvarate novu tvrtku i razmišljate o njenom nazivu, a želite carnet domenu s tim nazivom, prije toga svakako provjerite da li je ta domena slobodna. Kod odabira naplatne domene ne postoje stroga pravila o samom nazivu domene, tako da postoji mogućnost da je netko bio brži od vas te već registrirao taj naziv. Tada vam preostaju dvije opcije. Potpuno promijeniti naziv domene ili dodati još nešto u naziv kako bi bio unikatan. Drugo mogućnost je pokušaj dogovora s vlasnikom te carnet domene o mogućoj prodaji.

LCD monitori danas su gotovo u potpunosti zamijenili nekad najprodavaniju CRT monitore – prečitajte više.

Slični postovi: