Dvije vrste nosača za skije

Brojni skijaši jedva čekaju zimsko razdoblje jer ga koriste za odlazak na skijanje. Mnogi za svoje destinacije odabiru neke popularne države, kao što su Italija, Francuska ili Austrija, koje nude visoku razinu usluga. Drugi se pak odlučuju za države s nešto manjom ponudom skijališta, primjerice za Sloveniju, koja je ipak nešto jeftinija i prihvatljivija. Isto tako, najveći broj skijaša će do svog odredišta putovati automobilom. Kako bi lako mogli prevesti i skije, potrebni su im nosači za skije. A zbog velike količine prtljage, mnogi će na krov automobila postaviti i krovne kutije.

Nosači za skije i moduli

Krovni nosači za skije postavljaju se na krov automobila. Nakon što se postave, na njih se postavljaju dodatni moduli na koje se skije učvršćuju. Upravo o tim modulima ovisi koliki broj skija ćete moći prevoziti na krovu automobila.

Kada je riječ o samih vrstama nosača za skije, može se birati između fiksnih i magnetnih. Fiksni nosači za skije se vrlo jednostavno pričvršćuju na krov automobila, no budući da ne postoje univerzalni, treba pripaziti prilikom kupovine da kupite one odgovarajuće. O samoj kvaliteti ovakvih nosača za skije govori i činjenica da proizvođači na njih daju dugogodišnje garancije. Isto tako, proizvođači garantiraju nesmetanu vožnju s fiksnim nosačima za skije i to pri brzinama do čak 150 km/h. S obzirom da je u većini država brzina ograničena i na manje od toga, znači da nećete imati ni osjećaj da prevozite skije na krovu automobila.

Magnetni nosači za skije

Nešto naprednija, ali zbog toga i skuplja vrsta, su magnetni nosači za skije. Oni su univerzalni što znači da ih možete postaviti na bilo koji automobil. A s druge strane, njihovo postavljanje je još jednostavnije. Potrebno ih je samo postaviti na krov automobila koji mora biti suh. Zbog magneta će se oni vrlo jako prilijepiti za krov. Proizvođači garantiraju da nećete imati nikakvih problema pri vožnji do 130 km/h. To je nešto manje nego kod fiksnih nosača za skije, ali još uvijek i više nego dovoljno za vožnju po autocestama.

Obje vrste nosača za skije će vam omogućiti jednostavni prijevoz skija, a na svakome je da se odluči koja vrsta mu se čini prikladnija i isplativija.

Slični postovi: