Led svjetla vse veči su standard na svim novim automobilima

Automobili novije generacije danas postaju prava mala remek djela. Razvoj tehnologije se naveliko koristi i u automobile se danas ugrađuje brojne novotarije. Sve to namijenjeno je kako bi se vozač ugodnije osjećao, ali i bio sigurniji. Tehnologija nije zaobišla niti dio automobila vezan uz rasvjetu. U većini automomobila starije generacije ugrađene su halogene žarulje kao osnovna svjetla za auto.

No, kao novi standard danas se nameću led svjetla za auto. Takva svjetla su dugotrajnija, a ujedno imaju i puno bolje karakteristike od halogenih svjetala.

Led svjetla za auto su dugotrajna

Za razliku od halogenih svjetala, led svjetla za auto imaju puno duži vijek trajanja. A s time je automatski povezana i ušteda. Računica je vrlo jednostavna. Ako ćete za isto vremensko razdoblje morati tri puta kupiti halogena svjetla, a samo jednom led svjetla za auto, lako je izračunati koja cijena led svjetla za auto vam se isplati. Cijena takve led rasvjete za auto ipak je nešto skuplja od halogene, no s obzirom na takvu računicu, zasigurno ćete uštedjeti. Zato, kad se zaputite u trgovinu u potrazi za led svjetlima za auto, nemojte da vas cijena odvrati od kupnje. Morate razmišljati dugoročno jer u takvom slučaju ćete ostvariti uštedu.

Led svjetla za auto za farove

Led svjetla za auto se uglavnom odnose na žarulje koje se postavljaju u farove i služe za osvjetljavanje ceste ispred vas. Dolaze u različitim varijantama te ćete naići na oznake kao što su h4, h7 i slične. Stoga je bitno znati koji oblik žarulja možete ugraditi u vaš automobil.

U knjižici vozila biste trebali pronaći podatke o tipu žarulja koji je pogodan za vaš auto, pogotovo ako imate neki noviji automobil.

Slični postovi: