Krovna kutija

Olakšano pakiranje uz krovnu kutiju na autu

Jedna od velikih prednosti koju ima automobilska krovna kutija je, osim pružanja nužnog dodatnog prostora, svakako i jednostavnost njezinog postavljanja. Naime, sve što vam je potrebno za njezino postavljanje su krovni nosači na koje ćete je postaviti i učvrstiti, nakon čega je možete bezbrižno koristiti na svom putovanju.

Krovna kutija
Krovna kutija na krovnom nosaču

Ono što stručnjaci preporučuju je njezino skidanje u trenucima kada vam više nije potrebna, primjerice nakon dolaska na vašu destinaciju, tijekom boravka na istoj ili nakon povratka kući. Tome je tako zbog toga što krovna kutija mijenja aerodinamiku automobila koji onda troši više goriva tijekom vožnje.

Pazite na model automobila pri postavljanju

Osim što pružaju dodatan prostor koji je svima koji putuju neophodan, krovne kutije za auto imaju i nekoliko mana. Promjena aerodinamike i povećanje potrošnje goriva već su navedene, a iduća je svakako to što nisu pogodne za sve vrste automobila, odnosno za sve tipove krovova automobila.

Krovne kutije Nordrive

Naime, kako biste mogli montirati krovnu kutiju na krov svog automobila on mora zadovoljavati sljedeće kriterije:

  • Biti određene veličine (nije ih moguće postaviti na iznimno malene gradske automobile)
  • Ne smije imati panorama krov (nije moguće postavljanje na staklene krovove)
  • Ne smije imati reljefni završetak (zbog boljeg prianjanja ne mogu se postaviti na one površine koje im ne pružaju maksimalno prianjanje)

Prije kupnje krovne kutije svakako razmotrite sve navedene parametre kako ne bi došlo do toga da uložite u model koji zbog navedenih razloga nećete moći koristiti za svoje potrebe.

Budite racionalni pri kupnji autoopreme

Kada govorimo o krovnim kutijama – https://www.withcar.hr/, mnogi ne znaju da se one proizvode u različitim dimenzijama, odnosno u različitim veličinama pa tako na tržištu možete pronaći one idućih veličina, izraženo u litrama.

Slični postovi: