krovni nosači za avto

Krovni nosači za auto za pomoć pri prijevozu stvari

U vrijeme kada su automobili tek počeli biti dostupni „običnim“ ljudima, samo određeni sloj ljudi mogao je kupiti i voziti automobil. Automobili su na ulicama bili prava rijetkost, a vlasnicima automobila cijeli je svijet bio parkiralište. Na veliku žalost današnjih vozača, većina zgrada i gradskih četvrti izrađena je u to doba, ili čak prije toga, a parkirna mjesta nisu bila uvrštena u računicu. 

Sada, svaka obitelj ima najmanje jedan automobil, a parkirnih mjesta nije ni približno dovoljno. Naći parking u centru grada uglavnom je nemoguće misija, a ako vozite veći automobil, gotovo da nemate šanse. Uz mali automobil ide i problem s prijevozom stvari, a krovni nosači za auto su tu da riješe taj problem.

Mali ili veliki automobil

I mali i veliki automobili imaju svoje prednosti i nedostatke. Mali su automobili praktični za gradsku vožnju, a s njima se lakše upravlja i što je još važnije, s njima je lakše naći parkirno mjesto. Ipak, oni imaju i svojih nedostataka, a to je prvenstveno mali prostor za stvari, odnosno mali prtljažnik. 

krovni nosači za auto kako biste mogli bezbrižno ići na put
Kako biste mogli bezbrižno ići na put sa svim stvarima, ako se na njega postave krovni nosači za auto, to je baš ono što vam je potrebno.

To može predstavljati značajan problem ukoliko imate obitelj ili se pak odlučujete otići na duži put, skijanje ili kampiranje. Kako biste i dalje gradskim ulicama mogli nesmetano voziti svoj mali automobil, a u isto vrijeme bezbrižno ići na put sa svim stvarima, ako se na njega postave krovni nosači za auto, to je baš ono što vam je potrebno.

Što su krovni nosači za auto

Neki noviji modeli prodaju se sa ugrađenim automobilskim krovnim nosačima, dok ih na većinu starijih modela morate sami ugraditi. Krovni nosači za automobil su oni koji se postavljaju na krov kako bi se na njih mogli smjestili različiti dodaci, primjerice:

  • Krovna kutija
  • Skije
  • Bicikl
  • Kajak

Osim njih, postoje još i onii koji se postavljaju na stražnja vrata te oni koji se postavljaju na kuku. Ipak, mnogima su ipak oni koji se postavljaju na krov najpraktičnija opcija. 

Vrste automobilskih krovnih nosača

Postoje različite vrste nosača za prtljagu, ali postoje i dvije vrste automobilskih krovnih nosača:

  • Tipski 
  • Univerzalni 

Bez obzira na to za koju se vrstu odlučite, važno je naglasiti da, ukoliko su ispravno postavljeni, oni ne ometaju vozača tijekom vožnje, ne zaklanjaju mu pogled i ne proširuju vozilo. Također, većina krovnih nosača za auto može se jednostavno i lako stavljati na vozilo i skidati s njega. 

Ako nikada prije niste vozili auto s njima ili s nekim dodacima, može vam se činiti da automobil ide sporije nego inače. Ipak, proizvođači ovakve vrste autoopreme garantiraju da sa svojim automobilom i dalje možete postići brzinu sukladnu ograničenjima. 

Univerzalni modeli za svaki automobil

Univerzalni krovni nosači za auto su oni koji odgovaraju gotovo svakom automobilu. Na svaki se automobil mogu jednostavno i brzo postaviti, ali i skinuti po potrebi. Oni predstavljaju bazu za sve potencijalne dodatke koje ćete stavljati na njih te je pri kupnji najvažnije paziti na to da odgovaraju vašem tipu krova. 

Univerzalni krovni nosači za auto Nordrive

Univerzalni automobilski krovni nosači potpuno su sigurni te vas neće ometati tijekom vožnje, ali važno ih je čvrsto postaviti. Također, važno je voditi računa o njihovoj kvaliteti i pobrinuti se za to da su dovoljno čvrsti za sve dodatke koje na njega planirati staviti. Primjerice, ukoliko na njih želite dodati nosače za skije, oni moraju biti dovoljno čvrsti i stabilni da bi i vi i vaša skijaška oprema sretno i sigurno stigli do odredišta. 

Nosači za skije kao česta potreba zima

Nosači za skije za auto su prijeko potrebni svim ljubiteljima zimskih sportova koji ne žele trošiti veliku količinu novaca na iznajmljivanje opreme za skijanje na skijalištima. Za postavljanje većine automobilskih nosača za skije potrebno je imati osnovni krovni nosač, osim ako kupujete magnetske nosače za skije. Međutim, oni mogu ponijeti maksimalno četiri para skija, a također uz njihovo korištenje, maksimalna dozvoljena brzina vožnje je 130 km/h. 

Nosači za skije za automobil za ljubitelje zimskih sportova
Nosači za skije za automobil su prijeko potrebni svim ljubiteljima zimskih sportova.

Ukoliko nosače za skije za automobil postavljate na krovni nosač, važno ih je nakon maksimalno 36 sati skinuti i očistiti. Uz to, pri kupnji samog krovnog nosača, važno je potražiti model za onoliko pari skija koliko vam je potrebno. Treba imati u vidu i činjenicu da cijena često nije odraz kvalitete, već nosivosti i da su neki nosači za skije skuplji samo zbog toga što mogu ponijeti više pari skija.

Slični postovi: