Krovni nosači

Krovni nosači odličan su auto dodatak za prijevoz tereta

U svakodnevnom korištenju automobila, često zaboravljamo da automobili nisu namijenjeni za neke „teške“ poslove i prijevoz velikih tereta. Koliko puta vam se je desilo da morate prevesti neki teret, no u automobilu nemate dovoljno prostora za prijevoz? Kao riješenje tome problemu nameću se krovni nosači, koji su odličan auto dodatak za prijevoz tereta. Iako krovni nosači u većini slučajeva dolaze gratis ili uz malu nado platu prilikom kupnje automobila, ako ste kupili polovni auto postoji mogućnost da niste dobili krovne nosače uz njega. U ovome tekstu donosimo vam sve o tome čemu služe, kako se koriste, te kako odabrati pravilne nosače za vaš automobil.

Zašto bi vas trebali zanimati krovni nosači?

Iako se nekad čini kao da možete gdje god želite sa svojim autom, to nažalost nije uvijek istina. Kad se uputite na neku destinaciju koja je dosta udaljena, trebate i više prtljage no inače. Ili primjerice kada prevozite neki teret, krovni nosači neophodni su za vaš automobil.

Krovni nosači
Krovni nosači za auto za pomoć pri prijevozu stvari

Osobna vozila nisu napravljena da budu nosači velikog broja prtljage, a također nije uvijek lako naći mjesta za sve. Upravo zbog toga na nosače možete montirati krovnu kutiju koja vam služi kao dodatni prostor za prtljagu i razne stvari prilikom putovanja.

Krovni nosači su ni manje ni više no postolja za dodatne spremnike koji se stavljaju na krov automobila, prikolica i sličnih „krupnijih“ vozila. Te kutije su vrlo praktične, jer ne samo da povećavaju volumen prtljage koju možete nositi, već vam pomažu i da razvrstate istu: neke stvari ne možete pakirati zajedno.

Osim toga na nosače se mogu postaviti i razne druge stvari, od raznog tereta, do primjerice skija ili bicikala. Postoje i posebni nosači koji su isključivo namjenjeni za neku stvar. Tako u dućanima imamo posebne nosače za bicikle ili posebne nosače za skije.

Kako izgledaju idealni krovni nosači?

Uvijek pri savjetovanju o kupnji naglasimo isto, a to je da je sve do osobne preference. Dat ćemo vam savjete kako bi trebali izgledati kvalitetni krovni nosači, te vam pomoći oko toga na što trebate obratiti pažnju prilikom kupnje.

Bitno je da dobro razmislite što vam je inače potrebno i ne žurite pri biranju već razmotrite sve opcije.

Krovni nosači

Prva stvar koja je poprilično očita jest materijal. Uvijek preporučamo titan, čelik i legure aluminija, zato što su najizdržljivije i najbolje se suprotstavljaju temperaturi, tlaku i padalinama.

Druga stvar na koju je dobro obratiti pozornost jest: što će ići na nosače? Nosač tereta, nosač bicikala ili krovna kutija? Bitno je da imate sliku o tome s obzirom da su svi nosači različitih dimenzija i udaljenosti, te je njihova montaža specifična.

Kada već spominjemo montažu, ona je isto dosta bitna. Postoje nosači koji se montiraju ručno, oni koji se montiraju alatom, oni koji dolaze montirani, te oni koje morate nositi profesionalcu. U većini slučajeva nosače ćete moći sami montirati ili skinuti u svega nekoliko minuta, što je također prednost jer oni neće narušavati izgled na vašem limenom ljubimcu dok nisu montirani.

Kako odabrati krovne nosače?

Bitno je provjeriti kompatibilnost s vašim autom. Iako mnogi vole vjerovati da je tako, ne može se uvijek kombinirati sve sa svime. Ne mogu svi krovni nosači funkcionirati za sve aute jer su auti različitih dimenzija i oblika. Oko biranja odgovarajućih nosača možete se raspitati kod djelatnika bilo koje prodavaonice ili javiti na mail neke online trgovine.

Morate se osigurati da imate slobodno kretanje i da možete nesmetano koristiti vrata i prtljažnik. Odlična stvar kod krovnih nosača je što ne proširuju vozilo, već samo povisuju, te ne smetaju vozaču prilikom vožnje. Postoje nosači za bicikle koji se montiraju s stražnje strane automobila i produljuju vozilo, a uz to kada su montirane bicikle vozaču zaklanjaju pogled od iza.

Sve u svemu krovni nosači su odličan dodatak za automobil i jedan od glavnih dodataka automobila. Njihova prednost je što se lagano skladište, te se lako montiraju i skidaju i nije potrebno da su stalno montirani na automobilu i time narušavaju njegov izgled. Obratite pažnju na to da su od čim čvršćeg materijala, te ukoliko imate problema prilikom odabira odgovarajućih nosača za Vaš automobil, slobodno pitajte prodavače u prodavaonici ili se obratite mailom web prodavaonici gdje namjeravate kupiti nosače. Vjerujemo kako će vam svi oni rado pomoći i olakšati odabir!

Slični postovi: