Transport bicikla automobilom

Prenos bicikla do  određene biciklističke staze zasigurno može biti težak posao. Ipak, ako je u pitanju staza prema kojoj ide saobraćajnica onda taj posao može biti znatno olakšan. Nosači za bicikl su idealno rješenje ako vam je potreban način kojim bi bicikl prevezli na vašem automobilu.

Ono što dodatno poboljšava već dobar utisak nosača ovog tipa jeste i činjenica da na krov jednog automobila možete „spakovati“ nekoliko bicikala. Povedite vaše najmilije na jednodnevni izlet i vožnju biciklima sigurno će vam biti lijepo i nezaboravno!

Sigurnost u saobraćaju i od krađe

Kada je riječ o čuvanju bicikla sigurno znate da u današnje vrijeme na sve strane postoje lopovi koji bi rado stavili ruke na vaš skupo plaćeni bicikl. Ovo nikako nije dobro pa se sve radi u cilju sprječavanja ovakvih događaja. Ipak, vaš bicikl nije siguran čak ni kada je na krovu vašeg automobila…

Da biste vaš bicikl uspješno prevezli i da bi vaši nosači za bicikl obavili posao kako treba potrebno je pravilno postaviti i zaključati bicikl na vaš automobil. Većina modernih i dobrih nosača koristi dvije ili tri sigurnosne brave koje kada su zaključane ne dozvoljavaju biciklu da mrda bez vašeg odobrenja bez obzira da li je vaš automobil u pokretu ili nije.

Da pojasnimo – ove brave imaju dvije funkcije, pa su tako nosači za bicikl sigurni za ostavljanje bicikla što na parkingu, što kada vozite. Bez obzira na to što se dešava vaš bicikl je potpuno siguran!

 

Kupovina i izbor

Kada se radi o kupovini  i izboru ovakvih nosača, odluka nije ni malo jednostavna. Potrebno je izabrati nosače koji odgovaraju vašem automobilu, koji ispunjavaju sve sigurnosne uvjete, ali i koji su dovoljno kvalitetni kako se ne bi poslije određenog broja upotreba potrošili ili čak pokvarili. Ovaj drugi slučaj, vezan za kvar, nije ni malo dobar, naročito ako se radi o vremenu kada je bicikl na krovu automobila.

Jedna od najboljih i najpristupačnijih marki na tržištu, kada su nosači za bicikl u pitanju, jeste Nordrive. Ova marka pruža nosače odlične kvalitete, pouzdane i prije svega pristupačne. Ako vam je potreban ovakav dodatak za auto naša preporuka je upravo ova firma i upravo ovi nosači!

Ako vas interesuju nosači za skije, koji se vrlo jednostavno pričvršćuju na krov automobila pročitajte sljedeči članak.

Slični postovi: