Noćne optike

Oprema za svakog lovca

Prvi u nizu dijelova noćne optike su svakako noćni ciljnici, odnosno uređaji koji povećavaju količinu ambijentalne svjetlosti. Njihova prednost je u tome što za njihov rad nije nužan izvor svjetlosti u nama vidljivom spektru, već im je dovoljan samo izvor infracrvenog svjetla. 

Noćni ciljnici najčešće se montiraju na oružje te omogućuju pojačavanje intenziteta ambijentalne svjetlosti – što je bolja refleksija tog svjetla od mete, meta će biti svjetlija i jasnija. Stručnjaci savjetuju kupnju noćnih ciljnika svima koji love divlje svinje jer su oni najbolji alat za tu vrstu lova.

Lovačka klasika

Jedan od dijelova neophodne noćne optike za lov su svakako i noćni optički ciljnici koji su većinom vrlo glomazni te se najčešće ne mogu namontirati na iste nosače kao klasični optički ciljnici. Noćni optički ciljnici najčešće dolaze s predviđenim nosačem na koji se montiraju i/ili dodatnim adapterima. 

Noćna optika za lov – noćni ciljnic
Noćna optika za lov – noćni ciljnic

Nešto jednostavniji su modeli koji dolaze u obliku klasičnih optičkih ciljnika i koriste klasične prstene za montažu jer se montiraju na postojeće baze na oružju. U tom slučaju treba biti oprezan prilikom montaže kako se vijak ne bi previše pritegnuo i pukao. 

Skromno povećanje vidnog polja

Noćni optički ciljnici, koje možete kupiti u internetskoj trgovini na naslovu https://nocnaoptika.com/, obično imaju vrlo nizak raspon povećanja koji je uglavnom i više nego dovoljan jer se s njima kao dijelom noćne optike najčešće ne može pucati na daljinu na kojoj je moguće pucati s klasičnim dnevnim ciljnicima. Danas su na tržištu dostupni i neki modeli noćnih ciljnika koji imaju veći raspon povećanja koje je prilagođeno dnevnoj upotrebi. 

Slični postovi: