Opće funkcije i podjele auto karoserija

Robusna karoserija za veću sigurnost vozača i putnika

Nenosiva karoserija auta naziva se još i odvojena i to ne bez razloga. U ovom slučaju, karoserija i okvir su dva potpuno odvojena dijela. Na sam okvir se tako pričvršćuju i još neki dijelovi, poput motora, ovjesa, kotača, mehanizma za upravljanje i drugog. S obzirom da je ovakva automobilska karoserija dosta prilagodljiva, najčešće se koristi pri proizvodnji raznih terenskih i privrednih vozila pa su mogući razni oblici prilagodbe za sve potrebne funkcije.

Još jedna od važnih značajki ove vrste je u tome što okvir na sebe preuzima sva opterećenja tijekom vožnje.

Samonosiva auto karoserija

Samonosiva auto karoserija je ona koja se danas najčešće koristi pri proizvodnji osobnih automobila, ali i autobusa. Kod ove vrsta okviro zapravo i ne postoji u klasičnom obliku, već je zamijenjen podvozjem. Osim što su na njega pričvršćeni nosač motora i ostali nosači, sadrži i donji dio prtljažnog prostora i unutarnji blatobran automobila.

Auto karoserija visoke čvrstoče

Autokozmetika za sve ljubitelje čistoće u automobilu

Osim što brojni ljubitelji vožnje automobila uživaju u sigurnosti pri vožnji, uživaju i kada im je limeni ljubimac čist, a u tome im pomaže autokozmetika za održavanje te čistoće. Autokozmetika, koju možete pronači u web trgovini Silux.rs je skupni naziv za sva sredstava pomoću kojih možete očistiti i održavati svoj automobil. Kada je riječ o čišćenju izvana, autokozmetička sredstva poput raznih šampona za auto, koža i krpa za brisanje, sredstava za sjaj guma i ostalog bit će odličan odabir.

Autokozmetika za sve ljubitelje čistoće u automobilu
Autokozmetika za vanjski dio automobila

Autokozmetika za unutrašnjost automobila nudi još veći asortiman proizvoda. Možete pronaći brojna sredstva kojima ćete učinkovito očistiti unutrašnjost, primjerice razne sprejeve za plastiku, s obzirom da se u svakom automobilu može pronaći puno plastičnih dijelova. A ti sprejevi ne samo da će vam pomoći pri uklanjaju nečistoća i prašine, već će i osigurati dugotrajan sjaj tih plastičnih dijelova.

Slični postovi: