Ricinusovo ulje iz ekološkog uzgoja

Podrijetlo biljke ricinus

Dobivanje ricinusovog ulja i njegove blagodati

Ricinusovo ulje dobiva se iz sjemenki ricinusa, a taj proces izmislili su još u starom Egiptu kada se koristio kao jak purgativ. Iako se ono dobiva od, u načelu vrlo otrovne biljke, samo ricinusovo ulje opće nije otrovno, već je zapravo vrlo djelotvorno. Njegova posebnost sadržana je u činjenici da on u velikom dijelu (80 − 90%) sadrži rijedak sastojak, ricinoleičnu kiselinu, koja djeluje protuupalno te ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje.

Njegujte tijelo uz ricinusovo ulje
Ricinusovo ulje usporava starenje kože

Ovo ulje je viskozno te može biti i ljepljivo zbog čega se nerijetko kombinira s drugim lakšim uljima. Unatoč takvoj teksturi, lako prodire u kožu i dubinski je hidratizira. Ricinusovo ulje može se kupiti u brojnim drogerijama i trgovinama s bio proizvodima, ali i online. Primjerice, web trgovina Malinca online nudi vrlo velik izbor dodataka prehrani.

Potaknite rast trepavica, obrva i kose

Ricunusove ulje glasi za najboljeg saveznika u poticanju rasta:

  •  Trepavica
  •  Obrva
  •  Kose

Kada govorimo o kosi, izvrstan  je za onu koja je tretirana raznim preparatima i kemijskim tretmanima, za tretiranje i oporavljanje suhe kose, kovrčave ili oštećene, obojene kose te joj vraća prirodan sjaj. Također, blagotvorno djeluje na osjetljivo vlasište te osnažuje i hrani vlasi.

Može se koristi samostalno ili u kombinaciji s lakšim uljima poput arganovog ili jojobinog,  u omjeru 3 : 1 u korist ricinusovog ulja. Najbolja primjena je na način da u tamnoj bočici pomiješate i protresete željena ulja te služeći se kapaljkom postupno nanosite mješavinu na tjeme, razdvajajući slojeve kose. Pritom, morate paziti da ne pretjerujete s količinom jer ćete teže isprati ulje iz kose.

Slični postovi: