Spas za okruženje i račun za struju

Svjetlost je nešto što interesira čovjeka od pradavnih vremena. Otkrivanjem vatre shvatio je da može kontrolirati tu svjetlost i toplotu koju ona daje. Danas, hiljade godina kasnije, znanost je došla daleko i načini na koje možemo kontrolirati svjetlost su se promijenili. Danas su to obično žarulje koje nalazimo po domaćinstvima.

Iako je nauka mnogo napredovala, za dodatni napretka postoji još jako puno mjesta. Tako na primjer standardne žarulje koje se nalaze u baš vašem domu možete zamijeniti led žaruljama. Odnos koji dobivate kod led žarulje cijena i kvaliteta je odličan, a ako vas zanima još detaljnije pročitajte tekst do kraja.

Potrošnja led žarulja

Opće je poznata stvar da LED tehnologija ima zaista malu potrošnju, te se kao takva, kada je osvjetljenje u pitanju, smatra tehnologijom budućnosti. Da to zaista jeste tako govori nam i činjenica da konvencionalnu žarulju od 60W, možemo zamijeniti led žaruljom od 7W i time dobiti skoro 10x manju potrošnju, a istu osvijetljenost.

Postavljanje i zagrijavanje žarulja

Naravno, morate se zapitati u čemu je tajna. Jasan i jednostavan odgovor bi bio da tajne jednostavno nema. Kao što smo već rekli, odnos koji dobivate kod led žarulje cijena i kvaliteta je neusporedivo bolji od svega ostalog na tržištu. Žarulju možete postaviti jednostavno kao i običnu, a sve uz zadržavanje starog nivoa osvjetljenja.

led_lampica

Osim svega nabrojanog, led žarulje se ne zagrijavaju, što dodatno poboljšava sigurnost objekta u kojem su postavljene i kao takve imaju nevjerojatnu prednost na standardnim žaruljama.

Žarulje s dodatnim opcijama

I naravno ne možemo pričati o led žaruljama, a da ne spomenemo one žarulje koje imaju i neke opcije koje jednostavno nisu moguće korištenjem onih običnih. Naime, ako koristite led tehnologiju imate mogućnost različitih boja osvjetljenja.

Da upravo tako, kao što je slučaj u noćnim klubovima i kafićima, tako može biti slučaj i u vašem domu. RGB led osvjetljenje je nešto što je napravilo revoluciju i zamijenilo disko kuglu, koja je do tada bila korištena.

Odnos kod RGB led žarulje cijena i kvaliteta je također odličan kao i kod standardne led žarulje, jer ne samo da dobivate odlično i jeftino osvjetljenje, već dobivate i daljinski upravljaš kojim možete kontrolirati boju osvjetljenja, kao i razne druge opcije u zavisnosti od proizvođača. Neke od korisnih opcija su ON i OFF, opcije kojima možete paliti i gasiti svjetlo, što je odlično za spavaću sobu, naročito ako vam je prekidač daleko od kreveta.

Kad vam račun za potrošnju elektrike padne, možete si prištiti električni roštilj.

Slični postovi: