Kreatin monohidrat kao saveznik prema cilju

Svi ljudi koji se bave određenim sportom to čine iz nekih svojih ciljeva. Ponekad je taj cilj jednostavno stvar životnog stila i osobnog zadovoljstva, a ponekad je cilj profesionalnije prirode i puno više toga je na kocki. Koji god razlog bio, svi pojedinci imaju želju da do tog cilja stignu što prije. U tome im može pomoći kreatin monohidrat.

Karakteristike

Kreatin monohidrat je protein koji se nalazi u raznim vrstama crvenog mesa i ribe kao jedan od temeljnih sastojaka koji tu namirnicu čine zdravom. Problem je u tome što u tom obliku kreatin monohidrat možemo pronaći tek u manjim količinama, koje nisu dovoljne kako bi se poboljšala učinkovitost vježbanja i postigli bolji sportski rezultati.

Dobra vijest je da se kreatin monohidrat može uzimati u dodatnim količinama u obliku kapsula, pilula ili praha. Cilj je da se dodatnim unosom poveća intenzitet treninga i njegovo vremensko trajanje. Povećanjem mišićne mase, poboljšat ćete i snagu i izdržljivost te ćete trebati manje vremena da se oporavite nakon treninga. Bitna je i hidratacija mišićnog tkiva i bolji protok hranjivih stvari u tijelo.

Kreatin monohidrat proizvodi se od aminikiselina, arginina, metionina i glicina te je jedan od najviše ispitivanih i dobro istraženih kreatina na tržištu. Dokazano je najsigurniji za korištenje, bez negativnih posljedica a pomaže da dobijete maksimalan rezultat za svoj trud. Bitno ga je dobro razlikovati od različitih stimulanata jer ovdje nije riječ o tome. Kreatin monohidrat djeluje na razini mišića te se njegov učinak ne osjeća odmah, već djeluje sigurno i postupno kako bi se razvila snaga i mišićna izdržljivost.

Još detalja za vašu sigurnost

Kako biste kreatin monohidrat koristili ispravno i iskoristili njegov učinak, potrebno ga je konzumirati prije ili odmah nakon treninga. Preporuka je da se prah pomiješa sa whey proteinom ili vodom i popije. Ako volite mlijeko ili sok, može i tako, nećete ni na koji način utjecati na njegovu učinkovitost. Ono što je bitno je količina koju konzumirate. Veće količine prikladnije su za početne korisnike jer im se mišići moraju napuniti i pripremiti. Manje, ali češće količine, potrebne su iskusnijim korisnicima čije tijelo je već naviklo na ovaj suplement.

Alga spirulina daje koristiti medicini i ishrani. Prečitajte više o tome.

Slični postovi: