Blatobrani za auto

Blatobrani za auto nisu samo estetski dodatak

Auto blatobrani imaju glavnu funkciju da štite karoseriju i vanjske dijelove automobila od blata i prljavštine. Da ih nema na automobilu, vožnja po kiši ili bijeloj cesti u kratko vrijeme bi uzrokovala velike poteškoće za karoseriju, od oštećenja pa sve do korozije, tj. hrđe. Iako je ova funkcija jednostavna, oni su sastavni dio svakog vozila i u slučaju njihovih oštećenja potrebno ih je što prije zamijeniti.

Osim zaštite vozila, blatobrani su zasluženi i za bolji izgled, a ujedno predstavljaju i prvu crtu obrane karoserije. Osim toga, kod laganog udarca se sprečava mogućnost ozljede kod pješaka ili životinja, jer su izrađeni od mekanog materijala, najčešće aluminija ili plastike.

Povijest blatobrana

Kroz povijest su blatobrani za auto bili najčešće izrađivani od čelika, no to je prouzročilo znatno veću potrošnju benzina i ne tako atraktivan izgled. Zbog toga su se proizvođači okrenuli upravo ka plastici i aluminiju, koji su osim boljih karakteristika, puno jeftinija i lakša varijanta za izradu.

Blatobrani za auto
Blatobran za auto Hyundai IX35

Također, u početku blatobrani nisu bili sastavni dijelovi vozila, ali su proizvođači automobila vrlo brzo prepoznali njihovu važnost i standardizirali ih kod proizvodnje novih modela. Danas se izrađuju od kvalitetne i dugotrajne plastike, a da bi trajali što dulje vremena i izgledali što bolje neophodno ih je redovno održavati.

Rezervni blatobrani za auto

Rezervni blatobrani za auto mogu se kupiti u raznim trgovinama čiji su glavni asortiman auto dijelovi. Web trgovina Silux sa auto dijelovima je jedan od najboljih izbora za kupnju, zbog odličnih cijena i širokog asortimana dijelova dostupnih za svaki model automobila.

Kupnja u ovoj trgovini je veoma jednostavna, a zahvaljujući dugom nizu godina poslovanja na internetu, danas je Silux trgovina prepoznata kao najbolji web shop za automobilske dijelove i opremu.

Slični postovi: