Visoko i elegantno osvjetljenje korištenjem lustera

Lusteri daju više svjetlosti

Iako većini ljudi lusteri kao rasvjetna tijela znače isto što i visilice, odnosno viseća stropna rasvjeta tome nije tako. Naime, ključna razlika između njih je ta što lusteri u sebi sadrže veći broj izvora svjetlosti pa samim time i bolje osvjetljavaju svaki prostor. S druge strane, broj izvora svjetlosti kod visilica je manji i ograničen zbog čega je i količina svjetlosti manja. 

Ovisno o tome koji prostor želite osvijetliti te kolika je njegova potreba za svjetlošću birat ćete između ove dvije rasvjetne opcije.

Broj izvora svjetlosti kod visilica je manji i ograničen zbog čega je i količina svjetlosti manja. 

Prije kupnje rasvjete procijenite prostor

Kao i prilikom kupnje namještaja i prilikom kupnje lustera nužno je najprije procijeniti prostor kojem će luster biti namijenjen. Ovakva procjena trebala bi uključivati:

  • Dimenzije postorije
  • Visinu stropa
  • Željeno mjesto za postavljanje lustera

Osim navedenog, prije kupnje lustera trebali biste razmisliti i o tome koje vrstu žarulja bi on trebao imati. Ukoliko se radi o velikim prostorima, stručnjaci savjetuju da se odlučite za model s LED žaruljama koje su vrlo jake, ali i dugotrajne te ekološki prihvatljive. Osim toga, LED žarulje pružaju i ravnomjernu svjetlost zidovima, stropu i podu pa će vaš prostor s takvim rasvjetnim tijelom biti ravnomjerno osvjetljen.

Pripazite na visinu rasvjetnih tijela

Kao što je prethodno navedeno, visina stropa prostorije u koju postavljate luster vrlo je važna za pravilan izbor i  njegovo postavljanje. Stručnjaci savjetuju kako bi visina stropa za idealno postavljanje lustera u prostoru trebala biti najmanje 2 metra. To će omogućiti prolazak ispod njega. 

Ukoliko se pak ispod njega nalazi stolić za kavu, luster je moguće spustiti na željenu visinu pa svakako imajte to na umu prikom postavljanja,

Slični postovi: