Ljetne gume

Ljetne gume utječu na kvalitetu vožnje

Dolaskom promjene vremena vaš limeni ljubimac traži od vas da na njega barem na kratko obratite pozornost. Osim čišćenja auto klime, prije ljeta vrlo je bitno promijeniti gume. Osim smanjenja troškova i povećanja sigurnosti u vožnji, promjena guma iz zimskih u ljetne gume u pravo vrijeme osigurat će vam manje trošenje guma i produžiti trajanje oba seta guma. Promjenom zimskih guma u ljetne osigurat ćete si bezbrižan i, što je još važnije, siguran put na godišnji odmor.

Sigurnost na prvom mjestu

Dolaskom toplijeg vremena, servisi koji obavljaju zamjenu guma pune se mnogim automobilima na kojima je zamjena potrebna, osim ako nemate dva seta kotača koje možete izmijeniti sami kod kuće, sigurno ste se već pronašli u kolonama kod lokalnog vulkanizera. Zamjena guma promjenom vremena važna je iz puno razloga, od kojih je najvažniji svakako sigurnost. Ljetne gume su napravljene od gume koja je otpornija na visoke temperature.

To omogućuje materijalu da zadrži čvrstoću i na visokim temperaturama zraka i ceste, koje su česte ljeti. Osim što ljetne gume zbog materijala od kojeg su napravljene bolje prianjaju uz cestu, manje se troše pa su dugotrajnije. Vožnja s istrošenim gumama može se pokazati itekako opasnom, a s obzirom da materijal zimskih guma nije predviđen za visoke temperature, one će se prije izlizati i tako uvelike smanjiti sigurnost vožnje.

Utjecaj na potrošnju i performanse

Ipak, odabir ljetnih guma nije toliko jednostavan koliko se čini. Odabir se ponajprije treba napraviti temeljen na dvije stavke – klimi i količini prijeđenih kilometara. Živite li u unutrašnjosti, pri odabiru potražite gume koje osim na suhom imaju dobre performanse i po mokrom, s obzirom da u prosjeku ljeti više kiše padne u unutrašnjosti nego na obali. Na obali je pak važno pozornost obratiti na njihove rezultate u vožnji po suhom.

Ljetne gume

Planirate li priječi velik broj kilometara, pozornost svakako obratite i na trajnost gume kao i na njen utjecaj na potrošnju goriva. Odabir dobre gume može dovesti do ušteda i na planu potrošnje, kao i iduće sezone, kada ćete svoje ljetne gume moći ponovno koristiti. Stoga, promjenom sezone svakako uložite vremena te za svoje potrebe potražite odgovarajuće ljetne gume, kako biste u vožnji mogli uživati sigurnije i jeftinije.

Znate da su čelične felge jeftinije i izdržljive. Više možete pročitati ako slijedite linku.

Slični postovi: