Kakva unutrašnja svjetla odabrati?

Rasvjeta u domu posebna je priča i potrebno je obratiti pažnju na pravilan odabir rasvjetnih tijela. Modeli rasvjete, snaga i boja svjetla često ovisi o tipu prostorije, bojama zidova i namještaja, te namjeni svake prostorije u domu.
Svaka prostorija jednostavno traži kvalitetna unutrašnja svjetla. Danas se sve više koriste LED rasvjetna tijela, pa je dobro da se odlučite za njih. Veliki broj prednosti, kao i raznolika ponuda modela idealna su prilika da osvježite vaš dom modernom rasvjetom kakva i priliči.

LED rasvjeta je budućnost

Ako ste se odlučili uvesti LED unutrašnja svjetla u vaš dom, ali još uvijek niste sigurni kako odabrati najbolje modele, raspitajte se kod dizajnera interijera ili kod stručnog osoblja u prodaji LED žarulja i rasvjetnih tijela.

Neke smjernice za odabir, koje vrijede u većini slučaja, bile bi – odaberite LED rasvjetu koja emitira određeni postotak plave boje. Plavi svjetlosni valovi djeluju na naše tijelo tako da ono proizvodi serotonin, odnosno hormon koji nas čini sretnima i čuva nas budnima. Takve žarulje su pogodne za prostorije u kojima boravimo preko dana, ili u kojima na večer gledamo TV i družimo se sa ostalim ukućanima.

https://www.youtube.com/watch?v=QcgsO5gL3H0

Postoje i druge LED sijalice, koje ne emitiraju plave svjetlosne valove, i takve će LED žarulje na naše tijelo djelovati sasvim drugačije – da proizvodi melatonin. To je naime drugi hormon koji nas čini pospanima i opuštenim – baš kako i treba pred odlazak na spavanje. Već možete i sami pogoditi, LED rasvjeta spomenutih karakteristika će biti savršen odabir za spavaću sobu.

Osim vrste svjetla koje daje određena LED žarulja, važno je odabrati i dobra unutrašnja svjetla. unutrašnjeašem stilu, o dizajnu unutrašnjih prostorija i sveukupnom dojmu, jako je bitno odabrati unutrašnju rasvjetu koja se dobro uklapa. Na sreću, danas postoji zaista veliki izbor različitih modela unutrašnje rasvjete i svatko će moći odabrati najbolje za sebe. Postoje modeli sa plastičnim kućište, kućištem od aluminija, u različitim bojama i oblicima. Također, možete birati modele sa aktivnim ili pasivnim hlađenjem, kao i modele sa drajverima koji budu skriveni, ili su uklopljeni u samu konstrukciju rasvjete.

Slični postovi: