Uz VPS hosting imate kontrolu nad virtualnim dijelom servera

VPS hosting podrazumijeva smještaj web stranica na virtualnom dijelu nekog servera. To u praksi znači da imate potpunu kontrolu nad svojim virtualnim dijelom i da ste potpuno neovisni o drugim korisnicima.vps-hostingIz tog razloga svoj vlastiti dio gotovo da možete promatrati kao neovisni server jer na njemu možete instalirati programe koje želite i njima upravljati. Iako server radi na jednom operacijskom sustavu, vi imate mogućnost instalacije svog operacijskog sustava. Čak i ako vam je potreban restart sustava nakon instalacije nekog programa, to je moguće uraditi. Na raspolaganju vam je određeni dio RAM memorije cijelog servera i radnje drugih korisnika nimalo ne utječu na vaš dio. Kod klasičnog, shared web hostinga, bili biste ovisni o drugim korisnicima. Kada se sagledaju sve činjenice, VPS hosting predstavlja odličnu sredinu između shared i dedicated web hostinga, stoga bi upravo on mogao biti idealno rješenje za smještaj vaših web stranica.

Ugovaranje VPS hostinga

Uslugu VPS hostinga možete ugovoriti putem neke domaće ili inozemne tvrtke. Razina usluge će uglavnom biti gotovo jednaka, a najveću razliku ćete osjetiti u slučaju da vam zatreba pomoć. Ukoliko uslugu ugovorite putem domaće tvrtke, u slučaju problema ćete vjerojatno brže riješiti problem i to na domaćem jeziku. Neke tvrtke nude pomoć prilikom instalacije i administracije web stranica na VPS hostingu (plus.hr). To znači da vam oni mogu pomoći sve podesiti, a vi nakon toga jednostavno sami nastavite sve održavati. Drugi pak ne nude niti približno toliko pomoći tako da ukoliko mislite da će vam biti potrebna pomoć tog tipa, dobro se raspitajte prije nego ugovorite uslugu.

Paketi

Kod većine tvrtki koja nudi ovu uslugu, moći ćete pronaći nekoliko različitih paketa. Oni su prilagođeni potrebama korisnika pa se razlikuju u mjesečnom prometu uključenom u cijenu, veličini diskovnog prostora i sl. Osim tih usluga koje se razlikuju, tvrtke ujedno nude i one besplatne koje su uključene u paket. Tako u ćete u nekim paketima pronaći besplatne antivirusne alate, jednostavno instaliranje poznatih platformi jednim klikom, email adrese i slično. Zato prije ugovaranja morate napraviti procjenu o tome što vam je sve potrebno kako bi ugovorili odgovarajući paket. Cijene se
dosta razlikujejo.

Slični postovi: