cPanel

Učinkovita administracija uz cPanel sučelje

Jednostavno prebacivanje datoteka u oba smjera

Sučelje cPanel vam omogućuje da vrlo jednostavno baratate prebacivanjem datoteka u oba smjera, odnosno s vašeg računa na poslužitelj i obrnuto. To znači da vam neće trebati nikakav poseban program za prijenos datoteka, već ćete za cijeli taj postupak moći korisititi cPanel. Tako vrlo jednostavno možete redovito prebacivati samo one datoteke kod kojih je došlo do neke promjene, poput uređivanja i slično.

Vodič za cPanel | Kako koristiti cPanel File Manager za prijenos vaše web stranice i preuzimanje vaše web stranice na mreži

Osim toga, dio cPanel sučelja koji se odnosi na datoteke vam omogućuje i izvođenje sigurnosnog kopiranja. To je svakako odlična preventivna metoda kako biste se zaštitili od moguće havarije poslužitelja i sličnih problema. 

Općenito o hostingu web stranice

Ako niste shvatili iz ranijih poglavlja, hosting web stranice predstavlja uslugu putem koje ćete svoje web stranice postaviti na neki poslužitelj i upravljati tim svojim dijelom. Osim toga, postoji i mogućnost zakupa cijelog poslužitelja koji je onda samo vama na raspolaganju. Imajte na umu da za takvo rješenje morate odlično poznavati kako on radi kako biste mogli njime administrirati. Ako to ipak ne znate, a želite zakupiti poslužitelj, onda je najbolje pronaći neku stručnu osobu ili tvrtku koji vam mogu ponuditi takvu uslugu.

VPS web hosting
VPS web hosting je okruženje za hosting web stranica koje omogućuje da se resursi poput RAM-a i CPU-a posvete samo vašem računu

Iako postoje razne vrste hostinga web stranice, najčešće se koriste:

Prvo navedeni je zapravo najjeftiniji i mnogim korisnicima neće biti dovoljno dobar odabir. Naime, kod njega nemate gotovo nikakve mogućnosti za dodatnu prilagodbu i jednostavno samo imate svoj prostor na poslužitelju koji možete koristiti za pohranu web stranica. Zato je VPS hosting web stranice puno bolje rješenje jer vam omogućuje dodatnu prilagodbu.

Slični postovi: