Natpisi za majice postaju sve popularniji trend

U posljednje vrijeme posebno su postale popularne majice s natpisom. Sami natpisi za majice razlikuju se po mnogo toga, a najvažnija je poruka koja se tim natpisom šalje, bilo da je u pitanju humor ili neka ozbiljnija tema iz politike ili života. Vrlo često se, pogotovo kao poslovni pokloni, koriste majice s logom neke firme te takvi natpisi služe kao reklame te ih mogu nositi svi i ne razlikuje se model majice za muškarce, žene ili djecu. Firme koje se bave natpisima za majice u ponudi imaju više različitih modela, boja i veličina majica a sam natpis mogu birati iz ponude preslikača za tisak na majice.

Digitalni tisak na majice

Digitalni tisak na majice je vrsta tiska gdje se željeni natpisi za majice pomoću printera izravno ispisuju na majice, odnosno na tkaninu. Ovaj oblik printanja poseban je po tome što boja ulazi u pore tkanine te postaje dio same majice i ne vidi se njezina odvojenost od boje tkanine, kao da je naknadno nešto samo nalijepljeno na majicu. Ovaj oblik printanja je iznimno visoke kvalitete i predviđen je za manje količine majica čime se dobiva jedinstvenost dizajna i unikatni uzorak.

Može se printati na bilo koji materijal koji podnosi termičku obradu, ali najpoželjnije je odabrati kvalitetan pamuk. Vrlo je važno pridržavati se pravila o održavanju kako bi natpisi za majice zadržali svoju kvalitetu i postojanost. Detaljne upute o održavanju obično se dobiju prišivene uz svaku majicu.

Sitotisak na majice

Ovaj oblik tiska na majice koristi napetu svilu koja se nalazi na okviru, takozvano sito, na kojem su prethodno oslikani natpis za majice ili dizajn koji se želi koristiti. Takav oblik printanja natpisa na majicu je dugotrajan jer se boja povlači preko svile na tkaninu.

Ovaj oblik printanja koristi se za printanje natpisa za majice ili polo majice na većoj količini majica, što bi značilo da je prikladniji za određene oblike poslovnog reklamiranja i poklona. Otporniji je kada je održavanje u pitanju, ali također zahtijeva određenu brigu.

Kvaliteta

Iznimno je bitna kvaliteta tkanine na koju se printa natpis. Loša kvaliteta tkanine mogla bi uništiti sami natpis ili jako utjecati na njegov izgled prilikom pranja. Ako u ponudi nema majice s natpisom kakav biste željeli, moguće je printati i natpis na majicu po želji kupca, ali onda je potrebno prilagoditi vrstu tiska dizajnu koji se izrađuje, odnosno o količini majica kako bi se osigurala pristupačna cijena.

Prvi nakit koji je zabilježen se pojavio kod stanovnika današnje Afrike. Više o tome u našem najnovijem članku.

Slični postovi: