Najpoznatije marke akumulatora

Davne 1965. godine nastala je kompanija TAB. Topla akumulatori jedni su od najpoznatijih na tržištu u Europi , Aziji i Americi, a tvrtka TAB ulaže svakodnevno u testiranje i proizvodnju što boljih i kvalitetnijih modela. Posebno dizajnirani Topla akumulatori sprječavaju curenje kiseline iz akumulatora, te je upravo ekološka osviještenost veoma važna za kompaniju TAB.

Još jedna firma ističe se u proizvodnji, a Varta akumulatori zasigurno vas neće razočarati. Oni su uz Topla akumulatore najzastupljeniji u raznim strojevima, od automobila, do motora, čamaca ili kampera. Zbog dugog radnog vijeka oni su stekli veliku popularnost i prepoznati su kod vozača automobila kao najbolji odabir. Postoje i posebni Varta akumulatori koji se koriste u automobilima sa start-stop sistemom, a povijest od više od 125 godina garantira za kvalitetu. Varta akumulatori proizvedeni su od Clarios firme koja je svjetski poznata u raznim rješenjima za pohranu energije. 

Kupnja provjerenih i kvalitetnih brendova kao što su Topla akumulatori ili Varta akumulatori u početku se možda čini kao skuplja investicija, no u praksi to nije tako. Za razliku od drugih neprovjerenih brendova, kupnja nešto skupljeg akumulatora je veća početna investicija, no on će raditi puno bolje i dulje od nekih jeftinih neprovjerenih marki. Upravo zbog toga na dugoročno je puno pametnije odabrati kvalitetan i poznati akumulator za vašeg limenog ljubimca.

Redovno održavanje i pregledavanje akumulatora

Svaki dio automobila veoma je važno redovno održavati i na prve znakove problema detaljno pregledati. Tijekom ljeta morate češće pregledavati spojeve i tekućinu u akumulatoru zbog topline. U slučaju da oni nisu stisnuti ili je razina vode niska morate intervenirati. Spojeve zavidajte da čvrsto stoje, a tekućinu dolijte do označene razine. Pregledajte i ventilacijske rupice i očistite ih s nekim tankim predmetom.

Slični postovi: