Moderne i udobne ženske cipele ključ su dobrog stila

Svijet ženskih cipela prepun je različitih modela i skriva ponešto za svakoga. Ipak, ponekad je teško pronaći model koji će vas istovremeno oduševiti svojim izgledom, ali i udobnošću. Upravo radi toga, kod svakog odabira ženskih cipela važno je razmislit o tome odgovara li vam model ne samo prema stilu koji inače nosite, već i je li on udoban. 

Neudobne ženske cipele sigurno nisu nešto u čemu ćete htjeti provesti mnogo vremena, no to ne znači da vaš stil mora patiti radi udobnosti!

Birajte kvalitetu kada birate žensku obuću

Bilo da se radi o elegantnim ženskim čizmama, tenisicama ili pak salonkama, najvažnije je odabrati kvalitetne ženske cipele. Osim izbora materijala koji su trajni i jednostavni za održavanje, važno je odabrati i opcije koje će vašem stopalu omogućiti da diše.

Kvalitetne ženske cipele često nisu vrlo jeftine, no odaberete li model koji je kvalitetan, nove cipele nećete morati kupovati duže vrijeme, što je svakako bolja opcija nego stalna potraga za novim modelima. Osim što će vam kvaliteta pomoći sačuvati novce, kupnjom kvalitetnih modela također čuvate i okoliš, jer ćete proizvesti mnogo manje smeća.

Svevremenski stil obuće

Iako se danas u trgovinama mogu pronaći ženske cipele u mnogim različitim stilovima, postoje neki modeli koji nikada ne izlaze iz mode. Bez obzira na to koji je vaš stil, uvijek je dobro u ormaru imati barem jedne takve evergreen ženske cipele, bilo da su to:

  • Salonke na petu
  • Oksfordice
  • Mokasinke

Uz to, u ormaru je uvijek dobro imati i neku udobnu opciju, poput tenisica ili balerinki, koju ćete lako moći upariti sa svakodnevnim ili čak i pomalo sportskim kombinacijama. Uz takvu bazu možete umiješati i nekoliko trenutno veoma popularnih modela, poput razigranih sandala ili pak visokih ženskih čizmi, no imajte na umu kako je uvijek važno imati kvalitetnu bazu jednostavnih modela.

Udobnost cipela na prvom mjestu

Mnogi ljudi smatraju kako udobnost i stil ne mogu ići zajedno, pogotovo kada se radi o elegantnijim stilovima odijevanja koji se oduvijek spajao s ženskim cipelama na potpeticu. Ipak, to danas nije istina, pogotovo s mnoštvom novih opcija koje se nude na tržištu. Vrijeme vrtoglavih tankih potpetica polako je prošlo. Umjesto njih, bolje je odabrati nešto niže i stabilnije blok pete, koje su već nekoliko sezona u trendu. 

Za elegantne opcije moguće je pak pronaći i elegantne salonke s nižom petom, a osim toga sve su češći odabir i oksfordice, koje nude savršenu dozu elegancije i trenda, a nisu neudobne za nošenje.

Dodatci koji čine cipele udobnijima

Imate li pak ženske cipele koje želite učiniti udobnijima, to možete učiniti uz razne dodatke koji se nude na tržištu, bez obzira radi li se tenisicama, štiklama ili ženskim čizmama. Debeli zimski ulošci odličan su dodatak za hladniji dio godine, dok će jastučići za stopala hodanje učiniti ugodnijim i u najvišim petama. Ako vas cipele žuljaju iznad pete, posebni silikonski umetci zaštitit će vam stopalo, a želite li da vam bude još ugodnije stopalu, uložite u kožne uloške.

Prilagodite cipele vremenskim uvjetima

Iako su mnogi od nas ljubitelji tenisica i slične udobne obuće, veoma je važno pratiti upute i cipele nositi u uvjetima za koje su prilagođene. Iako jedan nenadani pljusak neće uništiti one koje nisu prilagođene za mokro vrijeme, nošenje prave obuće u pravim uvjetima pomoći će vam ne samo da produžite životni vijek ženskim cipelama, već i da se osjećate ugodnije. Stoga uvijek odaberite opcije koje odgovaraju trenutnim vremenskim uvjetima, a ako se radi o prijelaznoj sezoni svoje cipele zaštitite sprejevima za impregnaciju.

Ženske čizme za sve uvjete

Za razliku od muških, ženske čizme nisu samo funkcionalna obuća, već i modni detalj. Ipak, kada birate ženske čizme, u obzir morate uzeti i uvjete u kojima ćete ih nositi. Elegantne ženske čizme na visoku potpeticu mogu izgledati odlično, no nisu najbolji odabir za skliske i mokre površine kakve su česte po zimi, što je važno imati na umu kada ih birate. 

Uz to, upravo zato što su mnoge ženske čizme dizajnirane kako bi prije svega bile lijepe, veoma je važno pronaći model koji odgovara svrsi. Prave zimske ženske čizme trebale bi biti:

  •  stabilne 
  •  udobne
  •  vodootporne
  •  tople
  •  jednostavne za održavanje

A sve to kako bi vaše stopalo bilo zaštićeno od niskih temperatura koje donosi zima.

Prečitajte i članak: Puloveri su zimski hit za žene i muškarce.

Slični postovi: