Espadrile su ljetni hit

Espadrile su udobna ženska obuća

Povijest espadrila je dosta daleka i prvi put su spomenute davne 1322. godine. Posebno su popularne bile u Španjolskoj i Francuskoj, gdje i danas ima nekih proizvođača koji su na tržištu prisutni više od stoljeća. Espadrile su u početcima bile namijenjene siromašnijem stanovništvu i bile su jeftina obuća za žene, dok su današnjim napretkom u izgledu postale savršen odabir za svaku ženu. Osim što su postale znatno udobnije i napredovale u izgledu, još jedan dodatan razlog tome je što su zadržale nisku cijenu.

Tradicionalne espadrile
Ljetne ženske espadrile

Vrste espadrila

Espadrile danas možemo razlikovati po nekoliko vrsta i dobile su razne varijacije. Tako možemo pronaći:

  • loaferice
  • sandale s remenčićima
  • na vezanje
  • špagerice

Najčešće se izrađuju od platna ili pamuka s mekanom potplatom i sama obuća je lako prepoznatljiva po svojem izgledu. Danas su jeftine espadrile za žene postale obavezna obuća u ormaru i neophodno je posjedovati barem jedan par za udobne šetnje po ljeti.

Ostale ženske cipele

Postoje i razne druge kvalitetne ženske cipele, koje će odlično upotpuniti malo svečaniji outfit i dati dodatnu dozu ozbiljnosti. Neke od njih namijenjene su za isključivo svečane prigode, dok su neke odlična kombinacija između ozbiljnosti i obične šetnje.

Video: 10 cipela koje svaka žena treba posjedovati

Štikle

Štikle su kultne ženske cipele koje su obavezan par obuće u svakom ženskom ormaru. One su idealne za nešto ozbiljnije prigode i svečanosti, a zbog visoke pete rijetko koja žena se odlučuje na njihovo svakodnevno nošenje.

Sandale s punom petom

Sandale s punom petom su ozbiljnija varijanta ženske ljetne cipele i zbog otvorenog stopala omogućiti će hlađenje vaše noge. Mogu se nositi za odlazak u kinu, šetnju ili na večeru tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Slični postovi: