Pozadine za zidove za lakše uređenje prostora

Uređenje doma zabavan je zadatak kojemu se mnogi od nas vesele. Ipak, jednom kada dođete do tog koraka – bilo da ste tek adaptirali novi prostor ili pak samo trebate promjenu – ponekad je teško pronaći kreativnost i maštovitost koja vam je potrebna za uređenje doma. Uz to, iako često sitne, posljednje promjene često mogu zahtijevati mnogo truda i uzrokovati nered, stoga je ponekad potrebno pronaći opciju koja je istovremeno jednostavna i efektna. 

Odlična ideja su pozadine za zidove, obične ili dječje zidne naljepnice, koje vam omogućuju da cijeli zid pretvorite u dekorativni element koji će podići prostor na novu razinu.

Uljepšajte prostor na jednostavan način

Jedan od najjednostavnijih načina da prostoru date lijep izgled i stvorite u njemu ugodnu atmosferu jest da se poslužite velikim površinama poput zidova i podova, te se na njima poigrate različitim ukrasnim elementima. Iako je jedan od klasičnih načina uređenja zidova postavljanjem raznih slika na njega, ovaj način može biti itekako nezgodno rješenje, pogotovo ako ste u unajmljenom prostoru, jer čavli ostavljaju trajne i vrlo vidljive rupe na zidu. 

Ipak, ovaj problem možete jednostavno zaobići postavljanjem pozadine za zidove. Za njihovo postavljanje nije potrebno nikakvo bušenje zida, već samo ravna i čista površina.

Jednostavno postavljanje ove dekoracije na zid

Imate li prazne zidove u domu i nekoliko minuta vremena, svoj dom možete dekorirati bez puno problema. Pozadine za zidove najčešće dolaze u obliku naljepnica u jednom ili nekoliko komada. Sve što je potrebno jest odrediti gdje je želite staviti te se pobrinuti da je taj prostor čist i ravan, bez oštećenja, rupa i čavlića. 

Imate li pozadine za zidove u obliku naljepnice, sve što je potrebno jest polako i pažljivo postaviti naljepnicu na zid, pazeći da ne zarobite veće balončiće zraka unutra, dok one manje lako možete izgurati tvrdim tankim predmetom.

Dekoracija za sve prostore

Pozadine za zidove mogu se pronaći u raznim bojama i uzorcima, što znači da ćete bez problema pronaći savršenu verziju za sebe. Dječje zidne naljepnice hit su za uređenje dječjih soba veće neko vrijeme, a modeli većih formata, na primjer s fotorealističnim uzorcima iz prirode savršen su odabir za prostor koji želite naglasiti u spavaćoj ili dnevnoj sobi. 

Želite li dodatno ukrasiti kuhinju, onda su odlična opcija za vas modeli koji se mogu lijepiti i na pločice, jer ćete bez mnogo posla i truda u potpunosti moći promijeniti stil i izgled vaše kuhinje!

Poigrajte se detaljima pri uređanju doma

Pozadine za zidove mogu se također pronaći i u većim dimenzijama, a u nekim verzijama njima je moguće prekriti cijeli zid. Ova je opcija pogotovo dobra želite li pomoću njih u prostoru stvoriti jedan posebno istaknut dio, primjerice zid u hodniku ili dnevnom boravku, gdje se nalazi sjedeći prostor. Onima jakih uzoraka lako možete privući oko upravo na taj dio prostora. 

Želite li da prostor izgleda skladnije, odaberite paletu od nekoliko boja koje će se pronaći i na pozadini za zidove i na detaljima u prostoriji. S druge strane, zidna pozadina također može biti i dobra pozadina za isticanje dekorativnih detalja, ako odaberete boje koje su u jakom kontrastu.

Igra motiva pri uređenju

Pozadine za zidove mogu vam pomoći u prostoru stvoriti razne vizualne iluzije. Fotorealistični modeli mogu dati iluziju prekrasnog pogleda ili pak čarobnog portala koji vam pruža pogled u mirnu prirodu. S druge strane, obične ili dječje naljepnice za zid često vam omogućuju da na svoje zidove postavite razne simpatične motive poput:

  •  oblaka,
  •  životinja,
  •  uličnih lampi
  •  raznih drugih motiva 

Uz kreativno uređenje, dojam dodatno možete podebljati koristeći svakodnevne funkcionalne i dekorativne predmete na pravom mjestu, poput na primjer zidne lampe koja se nastavlja na zidnu naljepnicu ulične lampe.

Dječje zidne naljepnice

Želite li ukrasiti dječju sobu, onda nema boljeg i jednostavnijeg načina da to napravite nego da na zidove postavite dječje zidne naljepnice. Simpatični šareni likovi iz prirode, s crteža ili pak iz animiranih filmova, osvojit će srce svakog mališana i omogućiti vam da sobu ukrasite na maštoviti i razigran način. Uz to, ne morate brinuti o tome što učiniti jednom kada dijete naraste, jer dječje zidne naljepnice sa zida uz malo truda i vremena jednostavno možete odlijepiti te zid bez puno muke ukrasiti nekim drugim motivima dječjih zidnih naljepnica. 

Uz to, za male kreativce također možete odabrati i piši briši dječje zidne naljepnice, po kojima će oni obožavati stvarati nova kreativna remek djela.

Slični postovi: