Auto tepisi čuvaju unutrašnjost vozila

Auto tepisi su neizmjerno korisna auto oprema i to nedvojbeno zna svatko tko ima automobil. Vlasnici automobila čiji ljubimci nisu opremljeni ovom opremom nerijetko muku muče s prljavštinom koja se taloži na podu automobila i koju je vrlo teško očistiti.
Auto tepisi doprinose lakšem održavanju originalnog tapecirunga i tako čuvaju i štite unutrašnjost vozila. Zahvaljujući auto tepisima vozilo može u svakom trenutku izgledati uredno i čisto – dovoljno je samo istresti ili očetkati prašinu i prljavštinu, a prema potrebi i oprati tepih i automobil će u trenu poprimiti svjež i zavidno uredan izgled.

Funkcionalnost auto tepiha

Bilo da je proljeće, ljeto, jesen ili zima, u naš automobil unosimo prljavštinu koja narušava opći dojam estetike i ljepote automobilskog interijera. Tijekom suhog vremena to je prljavština u obliku prašine, zemlje, lišća i sl. a za vrijeme vremenskih nepogoda poput kiše ili snijega to je vlaga koja moči tapecirung i tako uzrokuje neugodan miris.

No, neugodan miris u vozilu nije najveća neugodnost koju putnici i vlasnici automobila mogu iskusiti. Naime vlažni tapecirung može s vremenom negativno djelovati na karoseriju automobila u smislu konstantnog vlaženja lima te njegovog truljenja i propadanja.
Tu auto tepisi pokazuju svoju potpunu funkcionalnost – oni čuvaju i štite originalni tapecirung i čitavo vozilo, ne samo od prljavštine, već i od vlage i propadanja.

Izbor auto tepiha

Auto tepisi se na tržištu nude u različitim dimenzijama i uzorcima. U pravilu se kupuju u kompletu od četiri komada – dva velika tepiha za prednji dio vozila i dva tepiha manjih dimenzija za stražnji dio.

U ponudi su i različite vrste materijala, a najtraženiji i najčešći su oni od platna i gume. Tepisi od platna pogodni su za suho vrijeme, a oni od gume praktični su tijekom kišnih i snježnih dana u godini, jer zadržavaju vodu i vlagu te sprječavaju njihov prodor na originalni tapecirung.

Platneni auto tepisi su estetski primamljiviji, dok su gumeni jednostavniji za čišćenje i održavanje. Gumene tepihe možemo u trenu oprati, posušiti krpom i spremni su za nove podvige. Tepihe od platna također možemo jednostavno oprati, ali za razliku od gumenih oni zahtijevaju dugotrajnije sušenje. Zbog toga ljubitelji platnenih tepiha nerijetko raspolažu s dvije garniture, koje prema potrebi mijenjaju.

Mudri vlasnici automobila tepihe biraju prvenstveno prema njihovoj kvaliteti jer kvaliteta materijala od kojih su izrađeni kao i način izvedbe su garancija njihove dugovječnosti. A svi mi u konačnici želimo da nas auto oprema u koju smo uložili novac što je moguće dulje vjerno služi.

Slični postovi: