Namještaj za dnevni boravak je raznolik

Dnevni boravak najbitnija je prostorija u stanu. U njemu provodimo najviše vremena, a ako izuzmemo spavanje, u tom prostoru se odvijaju i najbitnije radnje koje čine naš svakodnevni život. Tamo se odmaramo nakon radnog dana, družimo kao obitelj gledajući televizor ili u igri, razgovaramo i općenito, provodimo najkvalitetnije dijelove svoga dana. To su sitnice koje čine dnevni boravak najbitnijim prostorom u cijelom stanu ili kući, a namještaj za dnevni boravak jednako je bitan izbor, kako bismo se u njemu osjećali udobno i opušteno.

Namještaj u dnevnom boravku – dijelovi

Kada uđemo u nečiji dom i zakoračimo u dnevni boravak, jedan od prvih stvari koje ugledamo je kauč. Iako je udobnost te dizajn iznimno bitan, on također mora biti veličinom prilagođen kvadraturi same dnevne sobe. Danas se na tržištu nudi velik izbor, a cijene variraju. Ovisno o veličini, materijalu od kojeg je izrađen te dodatnim funkcijama, kauč je jedna od većih investicija kojoj trebamo posvetiti posebnu pažnju.

Namještaj za dnevni boravak gotovo uvijek uključuje i ormar, koji svojom veličinom može biti manji ili veći. Oni veći imaju mnoštvo polica, ponekad čak i vitrinu zatvorenu sa staklom, dok oni manji mogu se sastojati samo od police i manjeg prostora za pohranu stvari. Neki su samostojeći, a neki pričvršćeni za zid. Moderni trendovi diktiraju minimalizam pa su tako i ormari u dnevnom boravku sve češće preuzeli manji minimalistički oblik.

U često namještaj za dnevni boravak spadaju također i stol, tepih te pokoja lampa da bi se utotpunio ugođaj.

Ponuda na tržištu i stvarne životne potrebe

Danas se mogu pronaći velike trgovine u kojima se nalaze samo komadi namještaja i hrpa sitnica kojima možemo opremiti svoj dom i ukrasiti ga. Ponuda na tržištu je ogromna te postoji veliki izbor koji se razlikuje od cijene do kvalitete. Važno je da dobro procjenite svoj životni prostor i potrebe u njemu. Glavni razlog zašto je bitno ne pretjerivati prilikom kupnje namještaja za dnevni boravak je što se ubacivanjem mnogo različitih komada namještaja drastično smanjuje slobodni prostor pa je bolje odlučiti se samo za neke osnovne komade. Na taj način dobit ćete udobnost koju tražite bez da ste izgubili na funkcionalnosti i ljepoti.

Pročitajte kako odbabrati krevet u najnovijem članku.

Slični postovi: