Krema protiv bora nadomjesti spojeve koji nedostaju u koži

Očuvajte mladenački izgled uz kremu protiv bora

Lijepa, zdrava i elastična koža u trenutku će vam dati odmoran i mladolik izgled, a brisanje bora dodatno će utjecati na vaš mladenački izgled. Ipak, kako bi koža izgledala najbolje što može,  važno se pravilno brinuti o njoj i štititi ju od svih negativnih utjecaja izvana. 

U tome vam najbolje mogu pomoći kreme protiv bora, koje istovremeno hrane, hidratiziraju i štite kožu, dajući joj mladenački i zdrav izgled. Kako bi postigli najbolje rezultate važno je odabrati pravu kremu, ali također znati kada i kako ju nanijeti i koje sastojke obavezno potražiti na ambalaži.

Kada krenuti s korištenjem krema protiv bora

Mnogo je polemike oko toga koje je najbolje vrijeme za početak korištenja krema protiv bora.  Prve bore oko očiju mogu se početi pojavljivati već tijekom 20-ih godina života, ovisno o stilu života, fizionomiji lica i količini brige koju ulažete u svoje lice. Ipak, preporuke su da se s njihovim korištenjem ne kreće prije nego što uđete u tridesete, jer za to nema potrebe. 

Dnevna i nočna krema protiv bora
Krema protiv bora pomlađuje vaše lice

Glavna uloga krema protiv bora jest da nadomjesti spojeve koji nedostaju u koži i tako ju ponovno učini elastičnom, no kada se radi o mlađoj koži onda za time nema potrebe. Umjesto njih, radije se koncentrirajte na hidratantne i zaštitne kreme u mladosti, kako bi se bore pojavile što kasnije.

Odaberite kremu prema starosti

Jednom kada se odlučite da je vrijeme za kreme protiv bora, važno je i da odaberete odgovarajuću, prije svega po vašoj starosti. Često se dešava da ljudi koji su se kasnije odlučili za njih pokušaju kompenzirati i ubrzati rezultate korištenjem onih koje su namijenjene za stariju kožu.

No, važno je napomenuti kako koža u različitim periodima ima različite potrebe. Korištenje kreme koja nije prilagođena vašoj starosti može uzrokovati dodatnu štetu, jer se koža ne hrani sastojcima koji joj nedostaju.

Tip kože igra veliku ulogu

Osim starosti, veoma je važno odabrati kremu protiv bora i prema tipu kože koji imate. Ona može biti:

  • Suha
  • Masna
  • Kombinirana
  • Osjetljiva

Svakom od ovih tipova potreban je drugačiji pristup. Suha koža prije svega traži duboku hidratizaciju, pa će kreme za suhu kožu dodatnu pozornost obratiti upravo tome da kožu što više nahrane. Masna koža pak također treba hidratizaciju, no uz to krema se mora lako upiti i ne smije ostaviti masni trag na koži. Kombinirana koža spoj je masne i suhe kože, dok osjetljivi tip kože traži nježnije kreme.

Zaštita kože kroz dan, njega kroz noć

Postoje dvije vrste krema protiv bora:

  •  Dnevne
  •  Noćne

Iako se na prvi pogled podjela može činiti samo kao marketinški trik, jer kako krema može znati je li dan ili noć, razlike između dnevne i noćne jasne su svima koji obraćaju pozornost. Dnevne su stvorene su kako bi se upile brže te često ne ostavljaju nikakav trag na koži, pa se na njih može nanijeti šminka. Uz to često imaju SPF faktor koji štiti od sunca. 

S druge strane, noćne dubinski regeneriraju i hrane kožu, ali im je potrebno mnogo duže da se u potpunosti upiju, što znači da na njih ne možete nanositi šminku, a često nemaju dodatne zaštite protiv isušivanja ili sunca. Tražite li provjerenog proizvođača ovakvih i sličnih kozmetičkih proizvoda, pogledajte što nudi Lux-Factor , koji ima jako mnogo zadovoljnih kupaca.

Birajte hranjive sastojke za lice

Na tržištu se danas nalazi mnoštvo krema protiv bora, s mnoštvom različitih cijena i sastojaka. Iako je cijena bitna, treba napomenuti kako je nekad razlika, što se sastojaka tiče, između najskupljih i onih jeftinijih mala, pa je najbolje odlučiti se za zlatnu sredinu. 

Krema protiv bora mora se pravilno nanesti
Krema protiv bora štiti vaše lice

U kremama protiv bora potražite sastojke poput retinola, hijaluronske kiseline te ekstrakta algi, zelenog čaja i mliječne kiseline, koji će pomoći smanjiti bore. Uz to, važna je i hidratizacija uz sastojke poput shea maslaca i biljnih ulja. 

Pravilno nanošenje kreme protiv bora na kožu

Još jedna bitna stvar za djelovanje krema protiv bora je pravilno nanošenje kao kod maske za lice. Ona se treba nanositi na čistu i suhu kožu, najbolje nakon pranja i nanošenja tonera, na kraju rutine. Treba se nježno umasirati u kožu čistim rukama ili pak rollerom, koji će pomoći u dodatnom prokrvljenju kože, što će joj dati mladenačku ljepotu. 

Kada se govori o dnevnoj kremi, nakon nanošenja treba joj ostaviti barem dvadesetak minuta da se upije do kraja prije nanošenja bilo kakvih drugih proizvoda, poput šminke. Ukoliko niste sigurni oko nanošenja, uvijek možete zatražiti savjet nekog kozmetičara ili prodavača tih preparata.

Slični postovi: