Epsom sol

Gorka ili epsom sol za probleme s probavom

Donat Mg sadrži epsom sol

Epsom sol ili kako je mnogi nazivaju gorka sol je glavni sastojak mineralne vode Donat Mg. Sadrži sulfatne soli i zbog toga ima laksativno djelovanje kod ljudi. Djeluje na principu izvlačenja vode iz stijenke crijeva i tako povećava volumen crijeva od 3 do 5 puta. Zbog toga stimulira crijeva na pražnjenje i odličan je dodatak za pravilnu probavu.

Donat Mg
Donat Mg

Donat Mg preporučuje se konzumirati svakodnevno, a optimalna konzumacija je 0,3 l ujutro i 0,2 l prije spavanja. Tako će se organizam i probavni sustav naviknuti na njega i epsom sol te regulirati normalan tijek probave kroz cijeli dan.

Gorka sol ima i niz drugih prednosti na organizam

Prednosti koje epsom sol ima na organizam su mnogobrojne. Iako je najistaknutiji laksativni učinak i pomoć prilikom probave, ona je dobra i za:

  • probleme s aknama, bradavicama i kurjim očima
  • tvrdu i suhu kožu te neugodan miris kože
  • grčeve i nadutost u trbuhu
  • hemeroide, dermatofitozu i herpes

Sve ove djelotvornosti su potvrđene u raznim kliničkim ispitivanjima i to je dodatan razlog da Donat Mg uvrstite u svakodnevne napitke. 

Prirodni lijek za zatvor i tvrdu stolicu

Ako patite od zatvora ili nadutosti, najbolji način je potražiti prirodni lijek za zatvor i tvrdu stolicu. Razni farmaceutski lijekovi će riješiti problem, no neće djelovati na korijen problema, već će samo uklanjati simptome.

https://www.youtube.com/watch?v=niDNamI38Lg
Video: Donat Mg

Također, upotreba laksativa može negativno djelovati na zdravlje i organizam te oslabiti imunitet ili dovesti do nekog drugog problema. Zbog toga je prirodni lijek za zatvor i tvrdu stolicu najbolji izbor.

Čistoća crijeva

Osigurajte život bez bola i zdravu probavu uz čistoću crijeva

Zdrava probava za mnoge je ljude, posebno u današnje vrijeme ubrzanog načina života i nezdrave prehrane, samo nedostižan san. Malo spavanja, puno kofeina, stalan stres i česti posjeti pekarama i restoranima brze hrane često uzimaju danak te rezultiraju nadutosti, bolom u trbuhu ili zatvorom.

Slični postovi: