Samostojeći montažni bazeni

Kvalitetni bazeni za okućnicu

Kako svojstva vode bila kvalitetna, neophodno je redovno brinuti o tome da su bazeni filtrirani i održavani potrebnim sredstvima. Ovo je od izrazite važnosti na početku sezone, prije prvog kupanja, a prva stvar koju morate napraviti je test vode. Tako ćete znati koja sredstva i koliko morate koristiti, sve dok ne dođete do zadovoljavajućih svojstva za kupanje.

Montažni bazen
Nadzemni montažni bazen velik skoro 5 metara

Prije svega, morate provjeriti sustav filtera i očistiti ih barem jednom tjedno. Imajte na umu da u ukopanom bazenu van sezone ostavite vodu, jer ona štiti keramiku od propadanja. Također, potrebno je staviti i zaštitu od leda i koristiti tekućinu za zimu, kako ne bi došlo do zaleđenja vode.

Kloriranje vode u bazenu

Kloriranje vode u bazenu je od iznimne važnosti za sprječavanje algi i bakterija, tj. za dezinfekciju vode u bazenu. Putem klora se regulira pH vrijednost vode, a najčešće se koriste tablete koje sadrže algicide i klor zajedno. Tako se rješavaju svi problemi svojstva vode i vraća ju se u kvalitetno stanje za kupanje. Kvaliteta vode se mora često provjeravati, pogotovo nakon kiše, kako bi bazen bio siguran za ljude. Osim toga, bitno je redovno čistiti tlo dno i površinu bazena, od raznih prljavština koje se mogu nakupiti.

Video: Koliko klora moramo dodati u bazen?

Kloriranje vode je od iznimne važnosti kod održavanja bazena, a za veće bazene može se koristiti i robot za čišćenje zidova i dna. Osim toga, postoje i razna druga sredstva koja će pomoći da kloriranje vode u bazenu ne radite često, već da klor dulje traje u njemu.

Slični postovi: