Uredski materijal povećava produktivnost kod zaposlenika

Potreba za uredskim materijalom

Unatoč brzom načinu života i rada u poslovnom i uredskom svijetu i dalje nije iščeznula potreba za uredskim materijalom. Iako se velik broj poslova radnih obveza i zadataka u današnjem poslovnom svijetu obavlja uz pomoć laptopa, tableta i pametnih telefona, velik broj zadataka zahtijeva obavljanje uz pomoć papira i olovke. 

Osim toga, istraživanja su pokazala kako dobar uredski materijal povećava produktivnost kod zaposlenika, a ujedno je i dobar poklon za promociju.

Od papira i olovke do stolca

Papirna konfekcija i pomagala poput grafitnih i kemijskih olovaka, markera, selotejpa, klamerice, škara, fascikla i registratora dio su klasičnog poimanja uredskog materijala, no to nije kraj proizvodima iz ovog asortimana. Naime, u uobičajeni uredski materijal ubrajaju se i uređaji poput laptopa, tableta, pisača, skenera, stroja za fotokopiranje i faxa. Također, asortiman uredskog materijala obuhvaća i:

 • radni stol
 • udobne radne stolice
 • ormar i police za pohranu i skladištenje cjelokupne radne dokumentacije
 • stolice za klijente
 • rasvjetna tijela
 • koš za smeće
 • ormarić ili pribor za pružanje prve pomoći

Nabava uredskog materijala

Za razliku od prijašnjih vremena kada je za nabavu uredskog materijala bilo potrebno obilaziti fizičke trgovine koje ga prodaju te tražiti ponude koje je potom potrebno procijeniti i tako odabrati najisplativiju opciju, danas je njegova nabava uvelike olakšana. Naime, velik broj fizičkih trgovina koje prodaju uredski materijal ima svoj web shop na kojem je moguće pronaći cjelokupan asortiman. 

Potrošni uredski materijal
Za učinkovit rad potreban je dobar uredski materijal

Narudžbom uredskog materijala putem web shopa možete uvelike uštedjeti jer web shopovi nerijetko imaju povoljnije cijene od fizičkih trgovina, posebno kada je riječ o kupovini većih količina, te imaju dostavu na vašu adresu. Brojna provedena istraživanja su pokazala kako je online kupnja uredskog materijala, a time i poklona za promociju, uvelike financijski povoljnija te štedi vrijeme naručitelja. 

Ekološka osviještenost

S obzirom da najveći dio asortimana uredskog materijala obuhvaća papirna konfekcija poput papira, omotnica, registratora i slično, važno je i uštedjeti te biti ekološki osviješten. Kada govorimo o ekološkoj osviještenosti, važno je kupovati reciklirani papir zbog toga što se za njegovu proizvodnju troši manje energije te nije potrebna sječa šuma.

Uredski materijal - reciklirani papir
Za uredski materijal važno je kupovati reciklirani papir

U tom je kontekstu provedeno nekoliko istraživanja čiji su rezultati pokazali kako 57,1 % ureda kupuje reciklirani papir, dok 100 % ureda odvaja uredski papir od ostalog smeća. 

Osim kupovine recikliranog papira, još jedan način štednje i ekološke osviještenosti je i pakiranje kupljene robe u velika pakiranja. Također, ekološki prihvatljiv uredski materijal, pokazao se kao odličan, inovativan i originalan poklon za promociju kod klijenata ili zaposlenika. 

Ušteda novca u uredima

S obzirom na to da se u svakodnevnom uredskom poslovanju troše velike količine uredskog materijala, važno je znati i načine na koje se može uštedjeti još više novca, pored kupovine recikliranog papira. U smanjenju troškova uredskog materijala pomoći će nam digitalna tehnologija, a evo i kako:

 • korištenje olovke pametnog telefona ili tableta za bilježenje na sastancima uz pomoć aplikacija kao što je OneNote ili Evernote
 • sulude količine ispisanih ili kopiranih stranica te stranica poslanih faxom, zamijenite tako što ćete iste te dokumente klijentima ili kolegama slati emailom ili uslugom digitalnog faxa uz pomoć kojega možete i potpisati papire pa je fizički ispisana stranica u potpunosti nepotrebna
 • u slučaju nužne potrebe za ispisom stranica, trudite se održavati niske troškove tiskanja na način da precizno podešavate postavke pisača čime ćete uštedjeti tintu pisača, ali i količinu potrošenog papira
 • koristite dvostrani ispis ili ispis manje kvalitete kod ispisa nevažnih dokumenata

Mnoge tvrtke daju zaposlenima bonuse ili priznanja za predlaganje ideja za uštedu troškova, što je odlična ideja i za smanjenje troškova uredskog materijala, ali i za poticanje produktivnosti djelatnika, kao i njihove cjelokupne motivacije za rad. 

Odličan poklon za promociju

Poklon za promociju odličan je način da promovirate svoju tvrtku, brand ili svoje usluge uz potrebno reklamiranje putem različitih kanala. Ono što je važno imati na umu kada govorimo o poklonima za promociju je to da moraju biti funkcionalni i originalni. Funkcionalnost poklona za promociju omogućava da se on koristi vrlo često zbog čega klijent uvijek vidi vaš logo ili slogan.

Video: Zašro pokloni za promociju?

A to je vrlo važno jer je dokazano kako se nefunkcionalni pokloni za promociju brzo zaborave, klijent iz vida izgubi logo ili slogan tvrtke te više nema naviku kupovanja njihovih proizvoda ili korištenja njihovih usluga. 

Originalnost i kreativnost pak rezultiraju većom prepoznatljivošću tvrtke, branda ili usluge što povećava njegovu popularnost i traženost na tržištu, zato pripazite pri odabiru i kupnji poklona za promociju vaše tvrtke.

Slični postovi: