Električni roštilj može biti multifunkcionalno pomagalo

Električni roštilj postaje sve češći odabir mnogih kućanstava. Može se pronaći po vrlo povoljnoj cijeni i vrlo je prikladan za obitelji koje žive u stanovima jer nije velikih dimenzija i lako ga mogu koristiti na balkonu kako im se dim ne bi širio stanom.

Prednosti električnog roštilja

Električni roštilj nudi brojne prednosti u odnosu na ostale vrste roštilja. Prije svega, nudi veliku brzinu pripreme hrane. Naime, električni roštilj je dovoljno uštekati u struju i upaliti. Potrebno je svega par minuta da rešetka dosegne dovoljnu temperaturu da na nju možete postavljati hranu i krenuti s pečenjem. Isto tako, električni roštilj je zbog svoje veličine i težine vrlo lako prenosiv. To znači da ga lako možete ponijeti sa sobom i koristiti, naravno ako ga imate gdje uštekati u struju.

Čišćenje električnog roštilja je također vrlo jednostavno i nakon korištenja ćete ga u većini slučajeva moći jednostavno očistiti. Za to se možete koristiti glatkom spužvicom u kombinaciji s vodom i nekim tekućim sredstvom kako ne bi oštetili površinu.

Modeli

Postoji nekoliko različitih modela, ali osnovna razlika je u broju rešetki, odnosno radi li se o električnom roštilju s jednom ili dvije rešetke. Onaj s jednom rešetkom biti će dovoljan onima koji ne planiraju peći više hrane odjednom, odnosno koji ga planiraju samo povremeno koristiti. Električni roštilj s dvije rešetke je zapravo multifunckionalno pomagalo jer ga možete koristiti na više načina. Primjerice, možete koristiti samo jednu rešetku. Možete koristiti obje rešetke na isti način i tako dobiti dvije površine za istodobno pečenje još veće količine hrane. A možete ga koristiti na način da hranu postavite na jednu rešetku i preklopite je s drugom rešetkom. Na taj način će se hrana još brže ispeći. Pored funkcija pečenja roštilja, ovakav model može se koristiti i kao toster. Dovoljno je na rešetku naslagati nekoliko sendviča i preklopiti i već za par minuta uživati u hrskavim sendvičima.

Zbog ovih različitih mogućnosti korištenja, mnogi se češće odlučuju za kupnju električnog roštilja nego nekog drugog tipa roštilja. Iako mnogi još uvijek samo roštilj za ugljen smatraju jedinom pravom vrstom roštilja, mnogi ipak zbog svih nabrojanih mogućnosti ipak preferiraju električni roštilj.

Slični postovi: