Najvažniji dio svakog roštilja

U susret nam dolaze topliji, vedriji i generalno gledano ljepši dani. Takvo vrijeme nas prosto mami da izađemo napolje i prihvatimo sve što nam priroda nudi. Uz sve to je jako lijepo imati i porodicu, prijatelje, te sve one koji te trenutke ispunjavaju i poboljšavaju. Da bi sve bilo savršeno tu se mogu pridodati i koje piće, ali i roštilj koji je i više nego dobrodošao u ovakvim prilikama.

Vrste roštilja

Kako smo opisali ovu idiličnu situaciju imali smo sliku prosječne grupe izletnika u prirodi koji roštiljaju na klasičnom roštilju na ugalj. Iako je ovo najčešći tip roštilja, vjerojatno sami znate da postoje i električni i plinski roštilji. Ipak, za prigodu kakva je roštiljanje u prirodi, roštilj na ugalj predstavlja jedno od najboljih rješenja.

Neke od prednosti koje ima u odnosu na ostale roštilje jesu specifičan ukus mesa, ribe i povrća sa žara, ali i praktičnost, budući da ga je moguće ponijeti gotovo bilo gdje. Nedostaci su manja ekonomičnost i činjenica da hrana sa žara u prevelikim količinama svakako nije dobro, no ne brinite ovo nije razlog da izbjegavate prilike kakva je porodični roštilj.

Dijelovi roštilja

Da bi sve proteklo u najboljem redu morate provjeriti da li su svi dijelovi roštilja na broju. Ono što vas najviše treba zanimati jeste rešetka za roštilj, koja mora biti u perfektnom stanju. Osim toga morate znati i stanje s ugljem, a sve ostalo više manje i nije bitno.

Pečenje ribe na roštilju obično je dosta teži zadatak, no ako ste vješti u tome, svakako da znate da je neophodna još jedna rešetka za roštilj posebno namijenjena za ovu potrebu. Posebice je ova situacija ako neko u potpunosti ne jede neku vrstu životinjskog mesa.

U konačnici

Na kraju kada se sve sabere i oduzme, možemo da zaključimo da se svaki idiličan roštilj može pohvaliti osobinama kakve su dobra atmosfera, dobra hrana i sjajno druženje. Ono što vidimo jeste da isto kao što rešetka za roštilj spaja žar i meso, tako i sam roštilj spaja sve one koji se oko njega okupe. Što vi čekate? Kada ćete sljedeći put okupiti voljene i zajedno se baciti u roštiljdžijsku avanturu?!

Slični postovi: