Korito prtljažnika

Brojni dodaci za više čistoće u automobilu

Korito prtljažnika ima jednu vrlo jednostavnu funkciju, a to je zaštita unutrašnjosti prtljažnika, tj. poda. Ako često ubacujete razne stvari u njega, koje su prljave, vrlo brzo će se dogoditi da pod prtljažnika bude u vrlo lošem stanju. Zato su ovakvi dodaci za auto odlično rješenje. Osim same zaštite, korito prtljažnika će odlično poslužiti i protiv klizanja. Bez njega, stvari koje prevozite na taj način bi mogle završiti po cijelom prtljažniku, a na ovaj način će ostati na mjestu.

Korito prtljažnika

U trgovinama s autopremom se možete odlučiti za dvije vrste korita:

  • Tipska
  • Univerzalna
  • Tipska korita

Svaki prtljažnik je drugačijeg oblika i dimenzija pa stoga želite li idealno korito prtljažnika, odlučite se za tipsku varijantu. Riječ je modelima koji su izrađeni točno po dimenzijama svakog automobila, odnosno njegovog prtljažnika. To znači da kad ih postavite u automobil, ona će odgovarati u potpunosti. Isto tako, većina modela ima i dodatne čepove s donje strane pomoću kojih ćete ih dodatno učvrstiti.

S obzirom da je riječ o tipskoj ponudi, ovakve modele ćete obično moći pronaći jedino u specijaliziranim trgovinama s autoopremom. Isto tako, veliki izbor se može pronaći i u web trgovinama pa svakako pogledajte što se sve nudi prije kupnje.

Univerzalna korita

Oni koji žele brzo rješenje i koji ne žele tražiti točno određene modele za svoj automobil mogu se odlučiti za univerzalna korita prtljažnika. To su modeli koje možete pronaći u određenim dimenzijama te neće u svaki automobil pristajati na isti način.

Slični postovi: