Japanski gradovi: Tokio

Najbolji japanski gradovi prema mještanima

Osaka

Kao službena prijestolnica hrane u Japanu, Osaka je dinamično i zabavno mjesto koje nikako ne smijete propustiti posjetiti. Bogat izbor jela i intenzivna gradska energija jamac su da će cijelo vaše biće biti u potpunosti zadovoljno posjetom ovom gradu.

Najbolja stvar vezana uz ovaj grad je hrana, pa je ovo pravi raj za gurmane. Prema mještanima, Osaka je poznata po tri posebne vrste hrane. To uključuje kushikatsu ili prženo meso, povrće i ribu na štapićima, takoyaki ili pržene kuglice hobotnice i okonomiyaki ili palačinke u japanskom stilu.

Osaka, Japan

A kamo biste trebali otići ako želite pojesti neku ukusnu večeru tijekom boravka u Osaki? Mještani tvrde da četvrti Shinsaibashi ili Dotonbori zaslužuju visoko mjesto na popisu lokacija svakog gurmana koje trebaju posjetiti. Također ćete se zabaviti odlaskom na tržnicu Kuromon Ichiba.

No, osim hrane, u Osaki možete pronaći i brojne zanimljive atrakcije. Iako nije toliko popularna kao Tokio ili Kyoto, istraživanje ovog grada zasigurno će vas očarati jer postoji mnoštvo stvari koje možete isprobati i raditi. Mještani rado preporučuju posjet akvariju Osaka koji je jedan od najvećih svjetskih akvarija. Oni također preporučuju posjet što ranije tijekom dana kako biste imali dovoljno vremena da sve u miru pogledate. Mještani također preporučuju i Povijesni muzej u Osaki jer je to najbolje mjesto na kojem ćete saznati nešto više povijesnih činjenica o Osaki. Kao odličnu atrakciju, mještani preporučuju i panoramski pogled na obližnji dvorac Osaka.

Tokio

Jednostavno neće biti dosadnog trenutka kada lutate po Tokiju. 23 gradska bloka ili četvrti imaju nešto za ponuditi za svakoga. Osim što je dinamična kombinacija sadašnjosti, prošlosti i budućnosti, Tokio je i vrtlog svih zvukova i znamenitosti koje ikada možete zamisliti.

Video: Tokyo, Japan

Nikada nećete ostati bez uzbuđenja tijekom istraživanja grada. Neke od stvari koje u Tokiju morate probati uključuju šetnju spokojnim popločanim ulicama koje okružuju svetište Meiji i večeru u kaleidoskopskom restoranu Robot. I najbolja stvar ovdje je što, bez obzira na to gdje vas noge odvedu, možete pronaći svoj mir, znajući da je Tokio jedan od najsigurnijih gradova na svijetu.

Prema mještanima, posjetitelji u Tokiju nikada ne bi smjeli propustiti stvarno lude šarene modne trendove u četvrtima kao što su Shibuya i Harajuku.

Pročitajte cijeli članak japanski gradovi.

Slični postovi: