Pametne narukvice za sportaše

Pametne narukvice su odličan dodatak za sportaše

Što su pametne narukvice?

Pametne narukvice su mali uređaji koji se stavljaju na zglob ruke i koje prate niz korisnih funkcija za vrijeme treninga i svakodnevnog života. One su od iznimne važnosti za sportaše, jer omogućavaju lako praćenje treninga i napretka. Postoji i skuplja varijanta poput odabira pametnog sata, koji može biti odličan modni dodatak i ujedno veoma koristan za praćenje aktivnosti.

Pametne narukvice Xiaomi
Xiaomi Haylou LS05 Solar pametna narukvica

Pametne narukvice se najčešće sastoje od glave (koja je tehnološki uređaj) i narukvice (najčešće od silikona, zbog toga što nije težak i ne smeta prilikom aktivnosti). U sebi sadrže razne senzore, bateriju i memoriju, a sve podatke pokazuju na aplikacijama mobitela. S mobitelom se povezuju putem bluetootha, a za vrijeme dok su povezane mogu i vibrirati tijekom primanja obavijesti ili poziva na mobitel.

Također, postoje i neke koje na sebi imaju mali ekran na kojem prikazuju vrijeme ili neke druge bitne funkcije za trening.

Funkcije pametne narukvice

Pametne narukvice, koju možete kupiti u internetskoj trgovini Wayteq, imaju niz korisnih funkcija koje će pomoći sportašima da prate svoje aktivnosti. Većina narukvica poznatih brendova ima vlastite aplikacije, koje prikazuju sve podatke s narukvice.

100.000 koraka za deset dana – Honor Band 6 pametna narukvica

Ako volite trčati ili se baviti biciklizmom, smart band je odličan odabir za vas. On će za vrijeme vaše aktivnosti pratiti:

  • Rutu trčanja pomoću GPS-a
  • Brzinu i intenzitet trčanja
  • Broj otkucaja srca (i vibracijom vas upozoriti u slučaju da pređe normalne granice da usporite)
  • Vrijeme trčanja 

Nisu sportske aktivnosti jedina stvar koju će pratiti narukvica. Zahvaljujući senzoru, ona će pratiti i svakodnevni broj koraka, prosječni broj otkucaja srca tijekom dana, kao i kvalitetu sna tijekom noći. Najbolja stvar od svega je što aplikacija od narukvice pamti sve ove podatke i daje vam savjete kako da poboljšate svoje performanse na treninu te općenito način života.

Slični postovi: