Luksuzni snovi uz svilenu posteljinu

Nema ništa bolje od duge i okrepljujuće noći sna u udobnom i toplom krevetu. Meki i udobni pokrivači i posteljina dobar su preduvjet za dobar odmor, tim više ako su napravljeni od prirodnih materijala koji dopuštaju koži da diše. Svila je jedan od takvih materijala, čija je prednost nad drugim materijalima to što je meka i svilenkasta na dodir što ju čini odličnim materijalom za posteljinu. Upravo zato svilena posteljina na neki način odiše luksuzom.

Vizualno zanimljiva oprema za dom


Iako se posteljina može pronaći u izvedbi velikog broja materijala, od pamuka i krepa pa sve do satena, na svilu se generalno gleda kao na jedan od estetski najzanimljivijih materijala. Čak i bez uzorka, svilena posteljina zaigrat će oko zbog načina na koji hvata svjetlost i presijava se. Uz to, ovakva vrsta posteljine se većinom veže uz luksuz i udobnost pa će svakom prostoru u kojem se nalazi dati notu elegancije i ljepote.

Svijetlija svilena posteljina krevetu daje privid lakoće i prozračnosti, dok je tamnija senzualna i privlačna – za sve one željne avanture. S obzirom da je već sama po sebi itekako vizualno privlačna, ovakva posteljina većinom se može pronaći jednobojna, ili u suptilnim uzorcima, koji omogućuju njenoj teksturi puni sjaj.


Siguran izbor pri kupnji


Jedan od glavnih aduta ovog materijala nad drugim materijalima je prozračnost i prirodnost. Ovo je jedan od rijetkih materijala koji je antialergijski, što ju čini odličnim izborom za sve koji su osjetljivi na umjetne materijale, ali i asmatičare. Osim toga, uistinu nema ništa bolje od odmaranja u okruženju materijala koji dopuštaju koži da diše, a ona je jedan od materijala s najmanjom gustoćom, pa omogućuje prirodnu cirkulaciju zraka.

Također, djeluje poput savršenog regulatora temperature jer ljeti olakšava hlađenje brzim sušenjem znoja i propuštanjem viška topline i vlage, a zimi djeluje kao toplinski izolator koji čuva od neugodne hladnoće.


Posebno održavanje ove tkanine


S obzirom da je svila jedna od najosjetljivijih tkanina na svijetu, u održavanju je ipak potrebno obratiti joj posebnu pozornost, kako bi što duže ostala meka i ugodna na dodir. U pravilu, može se prati u perilici, ako ona ima poseban program za osjetljive tkanine, na oko 30 stupnjeva Celzijevih.

Što se tiče sušenja, većina sušilica ima program za sušenje primjeren za nježne tkanine koji su također pogodni i za nju. Ako ju sušite prirodnim putem, izbjegavajte ju ostavljati direktno na suncu, kako ne bi promijenila boju. Imate li običaj glačanja posteljine, odaberite niske temperature te između svile i glačala stavite sloj pamučne tkanine. Uz to, najbolje je izbjegavati paru.


Svileni popluni


Svoj krevet možete obogatiti i svilenim poplunima, koji nude sve pozitivne strane ovog materijala. Ipak veoma je bitno znati što se kupuje – ručno rađena svilena ispuna popluna mnogo je kvalitetnija, ali i skuplja od one strojne. Ipak, često se ona strojno izrađena prodaje pod onu ručnu, a odati ju mogu prošivene krivulje kroz poplun, koje su često tu da se strojno izlomljene niti održe ravnomjerno raspoređenima po poplunu. Stoga svakako provjerite što kupujete.


Posteljina kao pomoć za zdravlje


Imate li probleme s aknama, svilene jastučnice biti će vam savršen dodatak za borbu protiv novih upala. Svila je također, prema nekim izvorima, odličan materijal koji sprječava nastajanje bora, jer koža po njoj može „kliziti“, pa se ne gužva i ne bora, što joj pomaže u zadržavanju glatkoće. Isto tako je odlična za ljude sa suhom kožom jer ne upija prirodna ulja sa lica dok spavate, što koži omogućuje prirodno hranjenje.


Pokazala se odlična i za kosu – ne upija ulja ni s vlasišta, pa vas na taj način čuva od suhog vlasišta. S obzirom da gotovo nema trenja u dodiru s kosom, smanjuje lomljenje vlasi. Glatka i meka površina također smanjuje petljanje kose, jer kosa samo klizne niz tkaninu. Stoga, osim što je udobna, ovaj jedinstveni materijal vam olakšava održavanje zdravlja kože, vlasišta i kose, pa je tako odličan izbor za posteljinu.

Veliki izbor i putem Interneta

Postoje brojne internetske trgovine u kojima se mogu kupiti razne vrste posteljine, kao i oni izrađene od toliko hvaljanog materijala, svile. Jedna od njih se nalazi na adresi https://www.bount.si . Tamo ćete pronaći vrlo veliki izbor razne opreme za dom, ali vrlo veliki dio čine i razne vrste posteljina. Brojni dizajni, dimenzije i oblici čine ovu trgovinu nezaobilaznim mjestom kada tražite nešto jedinstveno i posebno.

 

 

Slični postovi: