Alga bogata mineralima koju možete koristiti

Kada ste pročitali riječ alga vjerojatno ste odmah pomislili na nekakve ljigave morske plodove koje serviraju u skupocjenim restoranima. Iako su svi morski plodovi jako hranjivi i zdravi, pa tako i ove alge, malo ljudi zapravo konzumira i koristi sve ono što nam majka priroda pruža, pod izgovorom kako su nepristupačne i skupe.

Ipak jedna alga, se može pohvaliti baš takvim karakteristikama, a ta alga je spirulina. Ova zelenkasta alga stara je preko tri i po milijarde godina, što znači da je na planeti Zemlji mnogo, mnogo duže od nas ljudi. Tijekom ovih silnih milijuna godina mnoge stvari su se promijenile, no sklad koji je potreban u organizmu ostao je isti.

Stari narodi su znali što rade

Do sada smo mnogo puta naučili, da su narodi koji su živjeli u dalekoj prošlosti točno znali što rade i čime se hrane. Oni su konzumirali i koristili različite biljke, za koje mi ni danas ne znamo što točno rade i kakva sve svojstva imaju. Upamtite, oni nisu imali naprednu tehnologiju i znanost, oni su imali znanje.

To znanje ih je navelo na istraživanje, pa se tako i spirulina počela koristiti u medicini i ishrani. Ovo nije bilo ograničeno na jedne narode, već na mnogobrojne iz Afrike, Sjeverne Amerike i Azije. Svi oni su znali za ljekovita svojstva koja spirulina posjeduje.

Ljekovita svojstva

Za početak ćemo naglasiti ono što većina sportaša najviše i traži u ishrani, a to su proteini i amino-kiseline, gradivni sloj svega živoga na našoj planeti. Spirulina sadrži preko 60 posto proteina, ali i širok spektar amino-kiselina, i kao takva idealna je za sve one koji žele da poboljšaju mišićnu masu. Naravno ovo su biljni proteini, dosta slabiji od životinjskih.

Kalij, kalcij, magnezij, željezo, natrij, fosfor, cink i selen su samo dio onoga što ova zdrava alga može da ponudi. Samo radi poređenja, jedna porcija spiruline nudi duplo više željeza nego što to nudi špinat, za koji znamo da je izvrstan izvor željeza i ostalih minerala.

Za kraj vam samo želimo reći da je spirulina dostupna u raznim oblicima, a na našem tržištu se od nedavno može koristiti kao spirulina u prahu. Ako želite da poboljšate vašu ishranu, zdravlje i sklad minerala u vašem tijelu, zaista je bitno da počnete odmah s unošenjem voća i povrća, regulacijom ostalih aspekta života, ali i s razmatranjem opcija koje se tiču minerala i vitamina koji vam nedostaju.

Slični postovi: